250 g Bl 80 liszt
6 g friss élesztö
165 ml víz
Másnap hozzákeverek:
az előző esti összes kovász
375 g BL-80 liszt
210 ml víz
25 g vaj
10 g friss élesztö
12 g só
1 evk ecet (10 vagy 15%)
2 evőkanál burgonyapehely
A hozzávalókat a kenyérsütő géppel fényesre dagasztatom, majd 20 percig a gépben kelesztem.
Kiveszem, lisztezett deszkán átgyúrom, és vekni formájúra alakítom.
Meleg, sütőpapírral bélelt kacsasütő zománcos edénybe teszem, és 20-30 percet hagyom kelni.
Pengével a kenyeret bevagdosom, "lemosom" vízzel, lefedem és a forró sütőbe teszem.
Fedővel kb 20 percig sütöm, majd a fedőt leveszem és megpirítom a kenyerem héját.(kb 10 perc)
Kiveszem, vízzel lepermetezem, és rácson hagyom, hogy cserepesedjen.
A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük. Kézzel gombócokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a golyókat, kicsit lelapítjuk. 180°C-on 30-40 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízbe keverjük az élesztőt és a cukrot is, majd várunk pár percet, hogy felfusson. A lisztet keverőtálba öntjük, beleteszünk egy tojást, az olajat, a sót, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű