250 g Bl 80 liszt
6 g friss élesztö
165 ml víz
Másnap hozzákeverek:
az előző esti összes kovász
375 g BL-80 liszt
210 ml víz
25 g vaj
10 g friss élesztö
12 g só
1 evk ecet (10 vagy 15%)
2 evőkanál burgonyapehely
A hozzávalókat a kenyérsütő géppel fényesre dagasztatom, majd 20 percig a gépben kelesztem.
Kiveszem, lisztezett deszkán átgyúrom, és vekni formájúra alakítom.
Meleg, sütőpapírral bélelt kacsasütő zománcos edénybe teszem, és 20-30 percet hagyom kelni.
Pengével a kenyeret bevagdosom, "lemosom" vízzel, lefedem és a forró sütőbe teszem.
Fedővel kb 20 percig sütöm, majd a fedőt leveszem és megpirítom a kenyerem héját.(kb 10 perc)
Kiveszem, vízzel lepermetezem, és rácson hagyom, hogy cserepesedjen.
1. A lisztet, sót, sütőport egy edényben összekeverem, majd hozzáadom az olvasztott vajat (Én nem margarint, hanem étkezési vajat használok, mert az finomabb). Ez morzsás l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyérsütőüstbe beleöntjük a sűrű joghurtot, hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját, majd ráöntjük a kimért liszteket. Hozzáadjuk a sikért, a cukrot, a sót, az aszkorbinsavat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lenmagot megőröljük, félretesszük. A diót, az almát, és a sót aprítógépbe tesszük, és morzsásra aprítjuk. 1-1 evőkanál vizet tehetünk hozzá, hogy ne legyen darabos, hanem egy lág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű