Családireceptkönyv.hu

Paleo zsemle 3 db


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (3 db zsemléhez, 205 grammhoz):
100 g Szafi Fitt gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
1,5 g Szafi Fitt himalája só
10 g almaecet
15 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj
1 M-es tojás
100 g víz
+6 g Szafi Fitt paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Sütés előtti kenéshez:
1 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj

Elkészítés:


Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.
Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program)
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.

Osszuk 3 egyenlő súlyú darabra és szintén lisztes felületen formázzunk belőlük gombócokat, majd nyújtsuk el 9 cm átmérőjű körlapokká.
Rakjuk őket az előkészített tepsire (egymástól távol, mert nagyra fognak nőni) és kenjük le a tetejüket az olajjal.

Sütés:
Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük.
Sütőből kivéve nagyon kemény, de ahogy hűl, percek alatt bepuhul!!!
Rácson hagyjuk kihűlni.
1 nagy laktató zsemle (68 g-os zsemle) kb. 100-105 forintra jön ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Le is fagyasztható ! Előtte este kivenni, reggelre szoba hőmérsékleten kiolvad.

Paleo zsemle 3 db

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fekete, savanyú kenyér
Fekete, savanyú kenyér

A dánok híresek arról, hogy mennyire szeretik a rugbrød-t. Ez a különleges, barna rozsból készült kenyér minden szupermarketben és pékségben megtalálható, szerte Dániában. Attól ig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Teljes kiőrlésű pita
Teljes kiőrlésű pita

1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Igazi kelt tészta, mindenhez
Igazi kelt tészta, mindenhez

A felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Darina
Vizes zsemle recept
Vizes zsemle recept

1. Az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk. 2. Összekeverjük a többi hozzávalóval és az egyik tojással, és a tesztát jó alaposan, legalább 30 percig dagas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk