Hozzávalók (3 db zsemléhez, 205 grammhoz):
100 g Szafi Fitt gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
1,5 g Szafi Fitt himalája só
10 g almaecet
15 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj
1 M-es tojás
100 g víz
+6 g Szafi Fitt paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Sütés előtti kenéshez:
1 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj
Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.
Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program)
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk 3 egyenlő súlyú darabra és szintén lisztes felületen formázzunk belőlük gombócokat, majd nyújtsuk el 9 cm átmérőjű körlapokká.
Rakjuk őket az előkészített tepsire (egymástól távol, mert nagyra fognak nőni) és kenjük le a tetejüket az olajjal.
Sütés:
Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük.
Sütőből kivéve nagyon kemény, de ahogy hűl, percek alatt bepuhul!!!
Rácson hagyjuk kihűlni.
1 nagy laktató zsemle (68 g-os zsemle) kb. 100-105 forintra jön ki.
Le is fagyasztható ! Előtte este kivenni, reggelre szoba hőmérsékleten kiolvad.
Ha fagyasztott leveles tésztánk van, akkor azt már előző este vegyük ki a fagyóból. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg a felvert tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tálba mérjük, összekeverjük és kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva 20 percig kelesztjük. A tésztát 12 részre osztjuk, majd egyesével kb. 30 cm rudakat sodrun...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: Könnyű1. A cukrot, a tojásokat és a sót összekevertem. 2. Hozzáadtam a tejfölt, majd az olvasztott vajat, ezután rámorzsoltam az élesztőt, és ismét jól összekevertem az egészet. 3. A l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű