25 dkg kenyérliszt BL80 (félbarna)
10 dkg finomliszt (finom)
2 kávéskanál só
3 dkg margarin
2.5 dkg friss élesztő
3 dl víz (langyos)
10 teáskanál szezámmag (lehet napraforgómag, tökmag vagy reszelt sajt)
Langyos vízben egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztet a sóval és a margarinnal összekeverjük, majd az élesztős vizet beleöntjük, és jól összedolgozzuk. (Vizet még lehet hozzá tenni, attól függ, hogy a tészta mennyit vesz fel.) Robotgéppel 3-4 perc.
Tálba téve, 30 percig meleg helyen kelesztjük. (letakarva konyharuhával vagy tetővel)
A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, majd 8-10 részre osztjuk. Zsemlebucikat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarjuk, és még 30 percig kelni hagyjuk.
A tetejét szobahőmérsékletű vízzel megkenjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Sütőből kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Kedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávaloit jól összedolgozzuk. foliába becsomagoljuk és félórát pihentetjük.. Vékonyra kinyújtjuk a recept szerint egy gáztepsi nagyságura, nekem ez nem sikerült,mert n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovászhoz valókat összekeverjük, léegalább 4 órára, letakarva langyos helyre tesszük. A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, pár percre félretesszük. Egy tálban ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Tálba öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 2. Felolvasztjuk a margarint, majd azt is az élesztős tejhez adjuk. Belekeverjük a cukrot, tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű