25 dkg kenyérliszt BL80 (félbarna)
10 dkg finomliszt (finom)
2 kávéskanál só
3 dkg margarin
2.5 dkg friss élesztő
3 dl víz (langyos)
10 teáskanál szezámmag (lehet napraforgómag, tökmag vagy reszelt sajt)
Langyos vízben egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztet a sóval és a margarinnal összekeverjük, majd az élesztős vizet beleöntjük, és jól összedolgozzuk. (Vizet még lehet hozzá tenni, attól függ, hogy a tészta mennyit vesz fel.) Robotgéppel 3-4 perc.
Tálba téve, 30 percig meleg helyen kelesztjük. (letakarva konyharuhával vagy tetővel)
A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, majd 8-10 részre osztjuk. Zsemlebucikat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarjuk, és még 30 percig kelni hagyjuk.
A tetejét szobahőmérsékletű vízzel megkenjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Sütőből kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon hasonlít a tortilla-hoz, vagy az olaszok lepénykenyeréhez a piadina-hoz. Remekül lehet tekerni miután mindenféle finomsággal megtöltöttük, vagy akár mártogatósokhoz is kín...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű