25 dkg kenyérliszt BL80 (félbarna)
10 dkg finomliszt (finom)
2 kávéskanál só
3 dkg margarin
2.5 dkg friss élesztő
3 dl víz (langyos)
10 teáskanál szezámmag (lehet napraforgómag, tökmag vagy reszelt sajt)
Langyos vízben egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztet a sóval és a margarinnal összekeverjük, majd az élesztős vizet beleöntjük, és jól összedolgozzuk. (Vizet még lehet hozzá tenni, attól függ, hogy a tészta mennyit vesz fel.) Robotgéppel 3-4 perc.
Tálba téve, 30 percig meleg helyen kelesztjük. (letakarva konyharuhával vagy tetővel)
A tésztát meglisztezett deszkára borítjuk, majd 8-10 részre osztjuk. Zsemlebucikat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Letakarjuk, és még 30 percig kelni hagyjuk.
A tetejét szobahőmérsékletű vízzel megkenjük, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Sütőből kivéve, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő:A kenyérsütő gép segítségével a hozzávalókból kelt tésztát készítettem. Pontosabban a gép kidolgozta, aztán egy enyhén lisztezett tálba kitettem a gömböcöt, letakartam és hagytam d...
Elkészítési idő: