Családireceptkönyv.hu

Vizes zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
3 dl víz
1 csapott ek só
1 tojás

Elkészítés:


A kéz meleg vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig. Én a kenyér sütő üstjébe tettem bele. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált lisztet , és a végén hozzá adjuk a sót.Így hagyjuk hagy dagassza a gép szép simára a tésztát. Kb 40 percig kelesztjük, és átgyúrjuk hogy ne legyen levegős. Szét osztjuk 10 egyforma részre és zsömléket formázunk a tésztából. Bele tesszük egy magas falu tepsibe a zsömléket jól szellősen, mivel duplájára kelnek még. Meg spricceljük vízzel úgy hogy még a tepsiben is álljon kicsit a víz. És letakarva huzat mentes meleg helyen kelesztjük ismét kb 30 percig.
Kelés végén ismét meg spricceljük kis vízzel és mehet be a sütőbe. Én hideg sütőbe teszem és még itt is tud kelni. 180 fokon sütöm kb 20 percig. Mikor ki veszem a sütőből forrón még hideg vízzel ismét le spiccelem és rácson hagyom hülni. Finom ropogós és könnyű tésztája lesz.

Vizes zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors kovászos kenyér
Gyors kovászos kenyér

összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Vizes zsömle
Vizes zsömle

1. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatom 15 perc alatt. 2. Összekeverjük a lisztet a sóval, élesztővel és egy fél tojással. Pár percig dagasztom, hogy jó állaga legyen....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Almavizen nevelt kovász
Almavizen nevelt kovász

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Adai pékkifli
Adai pékkifli

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy egész tojással elkeverjük. Ezután rászitáljuk a lisztet, és kicsit összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt és a zsírt, majd kis szünet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk