6db hoz:
45dkg liszt,
2evk búzakorpa,
kb.3dl langyos víz,
2dkg friss élesztő,
1mk szódabikarbóna,
fél evők só,
3evk napraforgó olaj,
1tk cukor.
A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóval ezután a szokásos módon dagasztjuk be a tésztát... duplájára kelesztjük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk. Kissé hosszúkás zsemléket formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket bevagdossuk, és még egyszer kelesztjük úgy 30 percig! Mielőtt sütőbe tesszük, megkenjük kis vízzel... Kb.25-30perc (én tovább sütöttem, de figyeltem rájuk) alatt kisütjük, rácson hagyjuk kihűlni. Alsó-felső sütéssel 180fokon...
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, összekeverjük és kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva 20 percig kelesztjük. A tésztát 12 részre osztjuk, majd egyesével kb. 30 cm rudakat sodrun...
Elkészítési idő: 45p Nehézség: KönnyűJól kidagasztom a tésztát és letakarva a duplájára kelesztem Lisztezett deszkán kicsit átgyúrom és ujjnyi vastagra nyújtom. kb 8x8 cm-s négyzetekre vágom és mindegyikre teszek eg...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába este összekevertem, és éjszaka 13.5 órát kelesztettem. Reggel az előtésztához adtam a 300 g kenyérlisztet és a 100 g tejszínt. A gé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsiradékot benne. Közepébe öntjük a fel...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű