50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 ek.olaj
2 tk. só
1 tk. cukor
2 dl tej
2 ek. tejföl
+ a tetejére szezámmag és picike tej
A kenyérsütő gép segítségével a hozzávalókból kelt tésztát készítettem. Pontosabban a gép kidolgozta, aztán egy enyhén lisztezett tálba kitettem a gömböcöt, letakartam és hagytam duplájára nőni. Óvatosan átgyúrtam, aztán lemértem. nekem 80 dkg-ot nyomott, ezért úgy döntöttem, hogy tíz kiflicske lesz belőle. A gombóckákat egyenként négyzet alakúra nyújtottam, majd keresztbe felcsavartam, kicsit meghajlítottam. sütőlemezre téve megkentem pici langyos tejjel és megszórtam szezámaggal. Letakartam és hagytam még fél órát pihenni. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sültek meg. Még forrón megspricceltem őket egy kis vízzel, hogy fényesek legyenek.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát pihentetjük,kisodorjuk,korongokat szúrunk és a töltelékkel megtöltjük,kifli formára felsodorjuk. Egy nagy gáztepsit kivajazunk,a kifli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTej,víz,élesztő felfuttatni,és a liszt,só,tejfölhöz adni,jól kidolgozni,(kb.10 percig) utána 45 perc kelési idő, 8 db egyforma cipó gyúrunk, 10 percig pihentetjük,majd kinyújtjuk o...
Elkészítési idő: kb..2 óra Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: NehézA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű