menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors zabpelyhes túrós cipó kelesztés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (15 cm átmérőjű tűzálló edényhez):

5 dkg cottage cheese vagy túró

6 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír

8,5 dkg darált zabpehely/zabpehelyliszt

3 dkg kókuszliszt

3,5 dkg búzasikér

2 teáskanál sütőpor

0.5 teáskanál himalája só

4 evőkanál víz

3 tojás

Elkészítés:


A felolvasztott zsiradékot összeturmixoljuk a cottage cheese-zel és a tojásokkal, majd a vízzel.

Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól elkeverjük.

Sütőpapírral kibélelt tűzálló edénybe (jénaiba) tesszük. A tetejét megszórjuk a kedvenc magkeverékünkkel és 30 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Tápértéke: 10 egyforma szeletet feltételezve egy szeletben 161 kcal és 7 gramm szénhidrát van.

Gyors zabpelyhes túrós cipó kelesztés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Arab lepénykenyér
Arab lepénykenyér

Nagyon hasonlít a tortilla-hoz, vagy az olaszok lepénykenyeréhez a piadina-hoz. Remekül lehet tekerni miután mindenféle finomsággal megtöltöttük, vagy akár mártogatósokhoz is kín...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Gluténmentes melegszendvics
Gluténmentes melegszendvics

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb. kétszer akkorára, mint a szendvicssütő mélyedése. (Félbehajtva legyen akkora,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Lilahagymás diós kenyér
Lilahagymás diós kenyér

A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Túrós batyu Limara módra
Túrós batyu Limara módra

Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele. A megkelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk