Hozzávalók (15 cm átmérőjű tűzálló edényhez):
5 dkg cottage cheese vagy túró
6 dkg olvasztott vaj vagy kókuszzsír
8,5 dkg darált zabpehely/zabpehelyliszt
3 dkg kókuszliszt
3,5 dkg búzasikér
2 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál himalája só
4 evőkanál víz
3 tojás
A felolvasztott zsiradékot összeturmixoljuk a cottage cheese-zel és a tojásokkal, majd a vízzel.
Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tűzálló edénybe (jénaiba) tesszük. A tetejét megszórjuk a kedvenc magkeverékünkkel és 30 perc alatt 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Tápértéke: 10 egyforma szeletet feltételezve egy szeletben 161 kcal és 7 gramm szénhidrát van.
Nagyon hasonlít a tortilla-hoz, vagy az olaszok lepénykenyeréhez a piadina-hoz. Remekül lehet tekerni miután mindenféle finomsággal megtöltöttük, vagy akár mártogatósokhoz is kín...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb. kétszer akkorára, mint a szendvicssütő mélyedése. (Félbehajtva legyen akkora,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele. A megkelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű