Családireceptkönyv.hu

Szendvics kenyér kiflinek, zsemlécskének, stanglinak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 liter langyos tejbe beleteszünk
5 deka élesztőt,
5 deka cukrot és meleg helyre rakjuk.
Mikor az élesztő jól megkelt, összegyúrjuk
50 deka liszttel és
1 deka sóval. Kézzel erősen kidolgozzuk. Belisztezett deszkára borítjuk és 6 egyenlő részre osztva, cipókat formálunk belőle. A cipókat félujjnyi vastag, kerek lapokra nyújtjuk, egy-egy lapot nyolcfelé vágunk és az így nyert háromszögből kifliket formálunk. Tepsibe rakjuk és kétszer egymásután megkenjük őket tojássárgájával, majd további kelesztés nélkül szép sárgás-pirosra sütjük. Kifliforma helyett apró zsemlécskéket vagy stanglikat is csinálhatunk belőle. Magában is megállja a helyét, de kettévágva és valamilyen szendvicstöltelékkel megtöltve, tea mellé különösen finom. Mivel igen gyorsan készül, váratlanul érkező vendég számára is készíthetjük.

Elkészítés:


18 dkg lisztből,
2 dkg élesztőből,
2 kockacukorból,
2 deci tejből kovászt keverünk. Mikor megkelt, hozzáadunk
18 dkg – diónyi vajjal,
csipet sóval jól eldolgozott – lisztet és kézzel rétes lágyságú tésztává dolgozzuk. 3 cipót formálva belőle, megkelesztjük. Kerek lapokat nyújtunk belőlük és egyet-egyet 8 részre vágunk. (Olyanféleképpen, mint ahogy a tortát vágjuk fel.) Ezekből a hosszúkás háromszögekből, kívülről befelé sodorva kis kifliket formálunk. Újra kelni hagyjuk, majd tojással megkenve, jó meleg sütőben megsütjük.

Szendvics kenyér kiflinek, zsemlécskének, stanglinak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Réteges sajtos-vajas kifli
Réteges sajtos-vajas kifli

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejes zsemle
Tejes zsemle

A hozzávalókból lágy de rugalmas tésztát dagasztunk. A lisztet dagasztótálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Ide jön a morzsolt élesztő ,a langyos tej a cukor. Kicsit össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Túrós és almás mákos házi rétes
Túrós és almás mákos házi rétes

A hozzávalókból kalács lágyságú tésztát készítesz. Ezt vékonyra kinyújtod. A lisztből és a zsírból vagy sütőmargarinból, csinálsz egy egyszerű rántást, és ezzel megkened a kinyújto...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bagett-len,mandula,szezám,kókusz
Bagett-len,mandula,szezám,kókusz

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy tálba tettem a tojásokat, fölvertem. Hozzáadtam a vizet. A száraz hozzávalókat egy másik edénybe tettem. Belemorzsoltam két marék sült...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk