Családireceptkönyv.hu

2,5 PERCES MIKRÓS ZSEMLE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál kókuszliszt / zabpehelyliszt/ lenmagliszt/zöldbanánliszt (mindegyikkel működött)
1 evőkanál útifűmaghéj (természetes állagjavító, jótékony rost az emésztésnek)
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás
2,5 evőkanál víz

pár csepp kókuszolaj a forma kikenéséhez
üveg kompótostálka vagy szufléforma a "sütéshez"

Elkészítés:


Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük.

A sütéshez előkészített formát vékonyan kikenjük a kókuszolajjal, majd beleöntjük a masszánkat. 2,5 perc alatt a mikróban készre "sütjük". Nálam maximumon, 750 Watton "sült".

Ha lejárt a mikró, a zsemlénket kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Az alja kicsit nedves lesz, amikor kivesszük a formából, de miután kihűlt, már tökéletes.

2,5 PERCES MIKRÓS ZSEMLE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Nagy finom sajtos rudacskák.
Nagy finom sajtos rudacskák.

A sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a zsírtl ( ne legyen darabos).Mélyedés csinálok a liszt közebébe belemorzsolom az élesztőt és a cukros tejet meglangyosítom majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabpelyhes rozsos zsemle
Zabpelyhes rozsos zsemle

Az öregtésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 10 dkg kenyérlisztet, 10 dkg TK búzalisztet 1 tk barnacukrot, 2 dkg élesztőt és 280 ml langyos vizet. Jó alaposan kidagasztjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tiripita (görög)
Tiripita (görög)

1., Ha fagyosan vesszük elő a leveles tésztát, akkor bontsuk ki és lisztezett deszkán hagyjuk kiolvadni a szabad levegőn. Ne legyen belül se fagyos. Az a jó, ha tapintásra olyan, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel
Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel

A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Egy nagy keverőtálba öntjük a liszteket, sót, Amarántot, burgonyapelyhet és az 500 ml vizet a felfutott élesztővel. Kézi mixe...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk