1 evőkanál kókuszliszt / zabpehelyliszt/ lenmagliszt/zöldbanánliszt (mindegyikkel működött)
1 evőkanál útifűmaghéj (természetes állagjavító, jótékony rost az emésztésnek)
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás
2,5 evőkanál víz
pár csepp kókuszolaj a forma kikenéséhez
üveg kompótostálka vagy szufléforma a "sütéshez"
Két külön tálkában összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük és csomómentesen elkeverjük.
A sütéshez előkészített formát vékonyan kikenjük a kókuszolajjal, majd beleöntjük a masszánkat. 2,5 perc alatt a mikróban készre "sütjük". Nálam maximumon, 750 Watton "sült".
Ha lejárt a mikró, a zsemlénket kivesszük és rácson hagyjuk kihűlni. Az alja kicsit nedves lesz, amikor kivesszük a formából, de miután kihűlt, már tökéletes.
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira, hogy kellemes meleg legyen de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztás után egy órát kelt a tészta, majd 8 darabra osztottam (10-re is lehet, ha kisebbeket szeretnénk), gömbölyítettem, majd mindet 2 mm vastagra nyújtottam. 10 percet pihentek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűВ чаше для миксера соедините муку, дрожжи, соль, сахар и перемешайте. Добавьте остальные ингредиенты, перемешайте ложкой, а затем насадкой "крючок" месите тесто до эластичности 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű