1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 – 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.
Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.
Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.
Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.
A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a legínycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
A hozzávalókból dagasztunk egy rugalmas tésztát, 30-40 percig kelesztjük. 12 darabra vágjuk, gömbölyítjük, 10 percet pihentetjük.Ezután vékony szögletesre vagy oválisra nyújtjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki és külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel összekeverjük a túrót és a cukrot, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kézzel dolgozzuk bele a sót, a sütőport és a lisztet.. Enyhén lisztezett felületen téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű