1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 – 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.
Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.
Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.
Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is fogyaszthatjuk.
A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a legínycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő:Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vag...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe készítjük és a 20 perces dagasztás programmal összeállítjuk. Kikapcsoljuk a gépet (vagy áttesszük a tésztát egy kelesztőtálba) és 30-35...
Elkészítési idő: 1 óra 30 percBedagasztom, duplájára kelesztem, két cipóra osztom, kelesztem kb 20 percet, megformázom a kenyérkét, kelesztem míg a sütő felmelegszik 230 fokra, bevágom, lepermetezem vízzel, vas...
Elkészítési idő: