menu

Családireceptkönyv.hu

"SAJTOS" FRANCIA KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJ


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (2 db ):
50 dkg Mester házi kenyérliszt vagy Mester kenyérliszt (ITT)
1 cs porélesztő
kb 4,5 dl kézmeleg víz
1 ek burgonyapehely

5 dkg reszelt növényi sajt
2 ek olaj
+ reszelt növényi sajt

Elkészítés:


Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, az olajat a végén adjuk hozzá.
Majd két egyenlő részre osztjuk.
Megformázzuk, majd olajjal vékonyan megkenjük, bevagdossuk és egy kis sajtot szórunk a tetejére.
50 fokon kb 20 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 20-30perc alatt megsütjük.

"SAJTOS" FRANCIA KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJ

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi kifli - régimódi recept
Házi kifli - régimódi recept

Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-almás tekert
Diós-almás tekert

Tészta: A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napraforgó kenyér 2
Napraforgó kenyér 2

Esti dagasztás, és hűtőben hideg kelesztés Másnap reggel/hajnalban formázás…

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Liliom kenyér
Liliom kenyér

A kefirt meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. Hozzáadjuk a sót, cukrot a felolvasztott vajat. Rászórjuk a liszt 2/3-át, könnyű tésztává dagasztjuk. Meleg hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk