Hozzávalók (2 db ):
50 dkg Mester házi kenyérliszt vagy Mester kenyérliszt (ITT)
1 cs porélesztő
kb 4,5 dl kézmeleg víz
1 ek burgonyapehely
só
5 dkg reszelt növényi sajt
2 ek olaj
+ reszelt növényi sajt
Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, az olajat a végén adjuk hozzá.
Majd két egyenlő részre osztjuk.
Megformázzuk, majd olajjal vékonyan megkenjük, bevagdossuk és egy kis sajtot szórunk a tetejére.
50 fokon kb 20 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 20-30perc alatt megsütjük.
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzúttal is búzasikért használtam a tésztához, lisztmennyiségben, lazább tőle a tészta és picit csökken a ch. A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kell kapnunk .1 órát kelesztjük.Majd kisodorjuk, cikkelyekre vágjuk és feltekerjük. Kb ne...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: Könnyű