50 dkg liszt, 2 tk. só, 3 ek olívaolaj, 150 g joghurt, 2 dl víz és 2 dkg friss élesztő.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk majd duplájára kelesztjük!
A megkelt tésztát megfelezzük és 2 kör alakú lapot nyújtunk belőle.Az egyikre ráhelyezzük a félbevágott és a belsejét kivájt paradicsomokat,teszünk bele sonkát ,mozzarellát,bazsalikomot.De tetszés szerint bármit.Beborítjuk a másik tésztával.Pohár segítségével kiszaggatjuk.Hagyjuk kelni még kb 15 percet.Tojással lekenjük és kb 180 fokon megsütjük!
Ezeket kidagasztottam a robotgép dagasztó spiráljával,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a kefirt az olajjal, majd lassú tűzön langyosítsuk meg egy kicsit, tegyük bele a sót és a cukrot. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele az élesztőt. Lassanként önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit össze gyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyi vastagságura nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű