Családireceptkönyv.hu

Egyszerű kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g finomliszt (vagy kenyérliszt)
1 csomag porélesztő
1 tk só
2 ek olvasztott vaj
150 ml tej
kb. 150 ml víz

Elkészítés:


Lisztet, élesztőt, sót, vajat és a tejet egy keverőtálba öntjük és annyi vízzel dagasztjuk be, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk, ez lisztfüggő. Ezután éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap reggel kivesszük és 100 g-os darabokra vágjuk, ebből a mennyiségből 8 gombócot formálunk. 10 perc pihentetés után mindegyiket kinyújtjuk és kiflit formálunk belőlük. Tepsire téve, fél órát pihentetjük, de ha sietős el is hagyhatjuk. A tepsinkre illeszkedő másik tepsit bespriccelünk vízzel, ráborítjuk a kiflikre és így, gőzben sütjük 230C fokon. 20- 25 perc múlva a tepsit leemeljük a kiflikről és ha még nem elég, pirítunk rajta kissé. Rácsra téve kissé megspricceljük és hagyjuk kihűlni a friss, finom reggelinket.

Egyszerű kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás zsemle
Medvehagymás zsemle

A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és a sóval, majd hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát. A et összekeverjük a vízzel, meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Timi
Bajor kifli
Bajor kifli

élesztő, tej, cukor... meg langyosítom... az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát.... 30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsemle
Zsemle

1. Az élesztőt fél dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. 2. Amíg felhabosodik, a tálba tettem a lisztet, olvasztott vajat, tojást, sót, végül a felfuttatott éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk