menu

Családireceptkönyv.hu

Gofri


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl szóda
3 dl kókusztej
4 ek olívaolaj
1 g aszkorbinsav (vagy 2 ek almaecet, vagy pár csepp citromlé)
1 tk só
1 kk szódabikarbóna
2 tojássárgája (1 ek lenmagliszt + 3 ek víz)
50 g barna rizsliszt
150 g hajdinaliszt
100 g kölesliszt
100 g gesztenyeliszt

Elkészítés:


Először keverjük össze a folyékony hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjunk hozzá minden mást is.
Keverjük csomómentesre, majd hagyjuk pár percig állni a tésztát.
Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a gofrisütőt.
Fontos, hogy az első gofri előtt egy pici olívaolajat vagy kókuszzsírt tegyünk a sütő felületére. Ez a második gofritól kezdve már nem lesz szükséges, de az elsőnél elengedhetetlen.
Süssük aranybarnára a gofrikat, nekem általában 8-9 perc kell a sikerhez.
Tálalhatjuk ízlés szerint gyümölcssel, csokiöntettel, vagy akár sós ízvilágú feltéttel is (pl. humusszal, zöldségkrémmel).

Trükkök, tippek, praktikák:


http://thepuur.com/hu/glutenmentes-vegan-gofri-recept/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Szénhidrát csökkentett pita
Szénhidrát csökkentett pita

A liszteket keverjük össze a sóval. Adagoljuk hozzá apránként a vizet és előbb egy kanál majd a kezünk segítségével gyúrjuk össze. Az összegyúrt masszát tegyük be a hűtőbe legalá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar francia kenyér (bagett)
francia kenyér (bagett)

http://www.scratchthiswithsandy.com/2014/01/20/easy-french-bread/ élesztőt kicsit felfuttatjuk, azát összegyúrjuk. 1 órát kiolajozott tálban kelesztjük. átgyurjuk, pihentetjük....

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Cukros fahéjas rúd
Cukros fahéjas rúd

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az igazi lángos 1957 óta
Az igazi lángos 1957 óta

1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. 2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. 3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk