200 g liszt (100zab+100teljes kiőrl./fehérje)
30 g búzasikér
100 g ricotta + 50 g joghurt (vagy túró + joghurt, vagy 150 g krémes túró, vagy 150 g light sajtkrém)
15 g friss élesztő
1 tk. méz
kb. 1 dl víz
1 csipet só
köménymag
Az élesztőt oldd fel 0.5-1 dl langyos vízben, majd keverj hozzá 1 tk. mézet. Ez tulajdonképpen cukor is lehetne, az a kb. 5 g belefér, főleg, hogy nem te, hanem az élesztőgombák fogják megenni.
tegyük mély tálba a száraz anyagokat, és morzsoljuk össze a zsírral, a cukorral, a vaníliás cukoral és a csipet sóval. Mélyedést készítsünk, és tegyük bele a tojások sárgáját. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgép üstjébe tesszük a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagyjuk, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adjuk hozzá a puha vajat kis adagokban. Szép hólyagos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat közepesen keményre hűtjük és két sütőpapír között 1/2 cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle. Lehűtjük. A tejet langyosra melegítjük. Hozzáadjuk az édesítő felét és fel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézAz első dagasztásnál kihagyom a sót - minimum 10 percig dagasztom, majd olajos kézzel gömbbé paskolom, betakarom, meleg helyre teszem, és várom, hogy szépen megnőjön (minimum 3 óra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű