A csirkemellet mossuk meg, és egy papírtörlővel szárítsuk meg. A serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj felolvadt tegyük bele a csirkét és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként a lapokat gyúrjuk össze. Külön a sárga és külön a kakaós lapot annyi tejföllel, hogy jól formázhatók legyenek. 2 kakaós 1 sárga tésztánk lesz. A túrós töltelékhez a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vilàgos ès a kakaós lap hozzàvalóit külön tàlba mèrjük, rugalmas tèsztàt gyùrunk belőle. A kakaós lapot kettè osztjuk. A túrókrèmhez a tojàsok fehèrjèt habbà verjük , a vajat fe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA mandulát átszitálom. (a durvább részeket vissza lehet önteni, csak a csomók miatt kell szitálni) A tojásokat kettéválasztom, a sárgát a cukor 2/3-ával robotgéppel habosra kevere...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mandarinokat alaposan megmossuk, majd egy edényben felrakjuk főni, annyi vízzel amennyi ellepi. Kb. 1 órán át takarékon főzzük. Ezután egy szűrőbe rakjuk a megfőtt mandarinokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1./ A burgonyát meghámozzuk, és egyenletes méretű, közepes méretű kockákra vágjuk. Egy lábasban hozzáadjuk az alaplevet. Fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt bur...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott sárgarépát és karalábét az olajon megfuttattam, megsóztam, borsoztam, meghintettem a nyírfacukorral majd a borsóval együtt kis lángon dinszteltem. Amíg a zöl...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Sózd- borsozd a húst, pirítsd meg mindkét oldalát 1-1 perc alatt a felhevített zsírón Közb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szilvákat kimagozzuk, de figyeljünk rá, hogy maradjanak egyben a gyümölcsök. A magok helyére ezután ízlés szerint marcipánt vagy csokoládét töltünk. Vékony fapálcikákra tűzzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vágjuk félbe hosszában a padlizsánokat, és vágjuk be a húsukat a héjáig. Tegyük sütőlemezre, kenjük meg olajjal, és süssük őket puhára. Az sem baj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA birsalmákat tisztítás után (hámozni nem kell) kockákra vágjuk. Az alaposan elmosott befőttes üvegekbe beledobunk egy kis darabka fahéj rudat és 2-3 db szegfűszeget. Az almákat...
Elkészítési idő: 50 perc+ pucolá Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel, tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. A sajtot lereszeljük. A bacon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, sajtkrémmel tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. Főzzük a burgonyát nagyon puhá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kekszeket késes robotgépben vagy mozsárban morzsás állagúra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Legalább 30 percre a hű...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: KönnyűElső lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű.A bekevert masszát érdemes pihentetni 5- 10 percet a kisütés előtt Kisütése bő olajban történt 160-170 C fokos tartományban ezt nagyon fontos betartani ! Egy ilyen arányú bekevert...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a zöldségeket, és ízlés szerint vágd nagyobb darabokra. A nyakat alaposan mosd át, és hideg vízben tedd fel főni. Ha felforr, habozd le. Rakd bele a paprikát, a hagym...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. Napraforgó olajat a mustárral, sóval, borssal összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Kb. 2-3 órát pácoljuk. K...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tésztához a vajat megolvasztjuk és meglangyosítjuk a lisztet meg 1 dl tejet: mindezt a mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb elintézni. A vajat kihűtjük. A tejhez hozzáadunk egy c...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElkészítjük a bundát. A tojást, lisztet, étkezési keményítőt, a fűszereket, olajat és vizet csomómentesre keverjük. A csirkét nagyobb kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük, hagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElsőként megmossuk megpucoljuk és kibelezzük a sütőtököt. Kb. 10 dkg-ot szép kicsi kockákra vágunk. Ez lesz a levesbetét. A maradékot szintén felszeleteljük és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűVágjon 48 vékony szeletet a paradicsomból és 63 a cukkiniból. A csirke szeleteket elsimítjuk, majd hosszában kettévágjuk. Megszórjuk Ducros ® Provençal keverékkel, majd rátesszük a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTekerje össze a két pizza tésztát. Fedje le a tetejét paradicsommártással, ügyelve arra, hogy helyet hagyjon egy kéregnek. Fedje le a paradicsomszószt sajttal, majd szalámival, ma...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepescsirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesKeverje össze a sót, borsot, fokhagymát és hagymaport, kakukkfüvet, rozmaring és paprika * A csirkecombokat mindkét oldalon ízesítjük a fűszerkeverékkel * Csavarja be az ízes...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket a darával, a paradicsommártással és egy kevés vörösborral. Adja hozzá az olasz gyógynövényeket, s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplit főzd meg héjában, majd pucold meg, és még melegen törd meg. Dolgozd hozzá a zsírt, a tojást és a sót, majd több részletben add hozzá a lisztet. Annyit keverj hozzá, amen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szárnyakat sózzuk, borsozzuk, és egy nagy lábasban lepirítjuk az olajon, felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockát, és fél órát főzzük. Ezután mehet bele a franciasaláta-alap,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA recept csupán ennyi: A túrót jó alaposan elkeverjük a búzadarával, a tojásokkal és a porcukorral. Ezután ízesítjük egy egész citrom héjával és egy pici sót is teszünk bele. Ne...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHálósra vágom a krumplit és megsütőm 2 villával kihúzva
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA túróból, vajból, porcukorból és vaníliacukorból elkészítjük a tölteléket. (ha a krém nem állna össze, tejfölt vagy akár pudingot is adhatunk hozzá) Recept elkészítése Háztartási...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mazsolákat annyi forró vízbe áztatjuk, amennyi egyujjnyira ellepi őket, és félretesszük. A rizst egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot, a mézet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztához a száraz összetevőket elkeverem aztán hozzáadom a tojást és fokozatosan a tejet és ásványvizet. Kb. fél órát hagyjuk pihenni. Ha sűrűnek találjuk a tésztát,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk a megmosott babot, másnap reggel hozzáfogunk a leves elkészítéséhez. Bő hideg vízben alaposan megmossuk a füstölt húst. A babot, a füstölt húst, a babérlevele...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes1. A nem szétfővő fajta burgonyát meghámozzuk, megmossuk és uborkagyalun felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk és kidörzsölünk vele egy tűzálló formát. 2. A sütő...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűpróba2
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA keverőtálba a folyadékokat tesszük először, majd a szilárd hozzávalókat, utána összekeverjük, és állni hagyjuk húsz percet a hűtőszekrényben. Végül óvatosan olajozott palacsint...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesszétváslasztom a tojásokat. a sárgáját kikeverjük a cukorral, tejjel, v.cukorral. majd hozzáadom a lisztet, és finoman belekeverem a tojások habját. ebből a masszából palacsintá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: Közepes1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. 2.A különböző magvakat száraz serpeny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszáb...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem. A tésztavizet felteszem forralni. A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni kezdem a pici...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig b...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA hagymát apró darabokra vágjuk és kis olajban megdinszteljük. Befüszerezzük borssal sóval pirospaprikával,majd beletesszük a darált húst.Addig főzzük míg jó lesz. A margarint me...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűMegmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…) Lereszeltük hosszabb darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fűszerrel. 2. lépés Adjuk hozzá a vizet, aztán egyenként a tojásokat, majd a kókuszzsírt. 3. lépés Jól d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy tepsibe terít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn szoktam jóóó sok hagymát aprítani, csak úgy parasztosan, nem kell kicsire, azt olajon elkezdem üvegesre párolni és csinálok egy paprikás alapot (mikor üveges, lehúzom a tűzről,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyukám anyagcsere-egyensúlya teljesen felborult, és egy eléggé ronda seb formájában mutatkozott meg a rák a fejbőrén. Gyakran vérzett, sebesedett, újra és újra. A seb olykor há...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű