menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgarépa-főzelék zöldségfasírttal


Írta:

Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sárgarépa-főzelék

1 kg sárgarépa
másfél ek. cukor
vaj
tej


Zöldségpogácsa

zöldségek (itt: sárgarépa, patisszon)
zsemlemorzsa
sajt
vöröshagyma
tojás

Elkészítés:


Megmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…)
Lereszeltük hosszabb darabokra a répát, aztán a patisszont.
Egy nagy fazékban vajat melegítettünk, ebbe tettük a répát, rá még egy kis vajat, pici sót, és fedő alatt hagytuk fél órát puhulni.
Eközben (folytattuk a reszelést és) megreszeltünk némi sajtot is, felütöttünk egy tojást, a reszelt zöldségeket egymással, sóval, a tojással, az apróra vágott hagymával és a sajttal összekevertük egy fakanállal. Annyi zsemlemorzsát adtunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ezt is jól elkevertük. Kis lapított pogácsákat formáztunk belőle, amiket zsemlemorzsába forgattunk, majd bő olajban kisütöttünk.
Közben a főzelékhez a fél óra letelte után hozzáadtuk a cukrot, és így is állni hagytuk egy kis ideig. Ezután jött hozzá a tej, kisebb adagokban, hogy a kívánt sűrűséget és levességet elérjük. Eközben még puhult és sűrűsödött a főzelékünk. Kóstolás után kiegészítettük még egy kis vajjal és cukorral, majd készre pároltuk.

Sárgarépa-főzelék zöldségfasírttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsópüré sült sonkával
Borsópüré sült sonkával

A zöldborsót pici vajon puhára pároljuk csipet cukorral, sóval. Nagy csokor petrezselymet adunk hozzá. Botmixerrel vagy turmixban pürésítjük, hozzákeverünk 2 dl növényi tejszínt,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A borsót felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd teszünk hozzá 2-3 evőkanállal a forrásban lévő vízből...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egreses, kapros nyári káposztafőzelék
Egreses, kapros nyári káposztafőzelék

A főzelékhez az olívaolajon megdinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát. Hozzáadjuk a legyalult káposztát, megvárjuk, amíg egy kicsit összeesik, majd jöhet a megpucolt egres. Ráönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Izraeli zöldség pogácsa
Izraeli zöldség pogácsa

A zöldségek előkészítése (vágás és reszelés) után mindent egy tálba tesszük Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a a tojásokat, majd jól összekeverjük. Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk