menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgarépa-főzelék zöldségfasírttal


Írta:

Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sárgarépa-főzelék

1 kg sárgarépa
másfél ek. cukor
vaj
tej


Zöldségpogácsa

zöldségek (itt: sárgarépa, patisszon)
zsemlemorzsa
sajt
vöröshagyma
tojás

Elkészítés:


Megmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…)
Lereszeltük hosszabb darabokra a répát, aztán a patisszont.
Egy nagy fazékban vajat melegítettünk, ebbe tettük a répát, rá még egy kis vajat, pici sót, és fedő alatt hagytuk fél órát puhulni.
Eközben (folytattuk a reszelést és) megreszeltünk némi sajtot is, felütöttünk egy tojást, a reszelt zöldségeket egymással, sóval, a tojással, az apróra vágott hagymával és a sajttal összekevertük egy fakanállal. Annyi zsemlemorzsát adtunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ezt is jól elkevertük. Kis lapított pogácsákat formáztunk belőle, amiket zsemlemorzsába forgattunk, majd bő olajban kisütöttünk.
Közben a főzelékhez a fél óra letelte után hozzáadtuk a cukrot, és így is állni hagytuk egy kis ideig. Ezután jött hozzá a tej, kisebb adagokban, hogy a kívánt sűrűséget és levességet elérjük. Eközben még puhult és sűrűsödött a főzelékünk. Kóstolás után kiegészítettük még egy kis vajjal és cukorral, majd készre pároltuk.

Sárgarépa-főzelék zöldségfasírttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vöröslencsefőzelék sült répával
Vöröslencsefőzelék sült répával

1 ek vaj 3 ek olaj 1 közepes fej vöröshagyma finomra aprítva 3 cm gyömbér reszelve 1 gerezd fokhagyma reszelve fél-fél kk currypor, őrölt kömény 40 dkg vöröslencs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé főzelék-Torma levélbe töltött darálthússal
Karalábé főzelék-Torma levélbe töltött darálthússal

A karalábét megtisztítom, a torma leveleket alaposan megmosom a vastag ér részéből levágok. A darált húst ízesítjük, bors, füstölt piros paprika, ízvarázs, vörös hagyma, fokhagyma...

Elkészítési idő: 1,5 ó
Nehézség: Nehéz
share
Zöldborsó főzelék 3 - OK
Zöldborsó főzelék 3 - OK

1. Étolajat hevítünk egy lábasban. 2. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. 3. Ezután öntsük fel a vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Gyuszi
Tarhonyás lecsó kolbásszal
Tarhonyás lecsó kolbásszal

A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospapri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk