menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgarépa-főzelék zöldségfasírttal


Írta:

Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sárgarépa-főzelék

1 kg sárgarépa
másfél ek. cukor
vaj
tej


Zöldségpogácsa

zöldségek (itt: sárgarépa, patisszon)
zsemlemorzsa
sajt
vöröshagyma
tojás

Elkészítés:


Megmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…)
Lereszeltük hosszabb darabokra a répát, aztán a patisszont.
Egy nagy fazékban vajat melegítettünk, ebbe tettük a répát, rá még egy kis vajat, pici sót, és fedő alatt hagytuk fél órát puhulni.
Eközben (folytattuk a reszelést és) megreszeltünk némi sajtot is, felütöttünk egy tojást, a reszelt zöldségeket egymással, sóval, a tojással, az apróra vágott hagymával és a sajttal összekevertük egy fakanállal. Annyi zsemlemorzsát adtunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ezt is jól elkevertük. Kis lapított pogácsákat formáztunk belőle, amiket zsemlemorzsába forgattunk, majd bő olajban kisütöttünk.
Közben a főzelékhez a fél óra letelte után hozzáadtuk a cukrot, és így is állni hagytuk egy kis ideig. Ezután jött hozzá a tej, kisebb adagokban, hogy a kívánt sűrűséget és levességet elérjük. Eközben még puhult és sűrűsödött a főzelékünk. Kóstolás után kiegészítettük még egy kis vajjal és cukorral, majd készre pároltuk.

Sárgarépa-főzelék zöldségfasírttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Jánosné
Zöldbab főzelék
Zöldbab főzelék

6-8 dl sózott vizet felforralunk. Amikor forr a víz a vágott zöldbabot 3 részletben beletesszük. Minden adag után megvárjuk míg újra forr a víz. Addig főzzük, míg a zöldbab majdnem...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KELKÁPOSZTA FŐZELÉK *
KELKÁPOSZTA FŐZELÉK *

A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát kis kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Both Judit
Borsó fözelék
Borsó fözelék

Egy kicsi olajba egy fej hagymát megdinsztelünk, beletöltjük a borsó konzervet egy kicsi vizet, sót, borsot, babérlevelet Egy kanál lisztet tejföllel összekavarunk majd mikor a bo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Sajtos sárgaborsó-főzelék
Sajtos sárgaborsó-főzelék

A szalonnát, hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és az olajon a szalonnával kezdve, sorban egymás után megsütjük. Hozzáadjuk az előző este beáztatott sárgaborsót. Megszórjuk a p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk