LENCSE FŐZELÉK AHOGY ÉN KÉSZÍTEM.....Hozzávalók..0,5 kg lencse,2 babérlevél,1 db közepes fej hagyma,20 dkg füstölt szalonna vagy szalonna bőr,4 gerezd fokhagyma,3 db babérlevél,só,bors,őrölt kömény,ízlés szerint citromlé,2 evőkanál mustár,cukor,3 dl tejföl,zsír és liszt a rántáshoz.
a lencsét este át válogatom és többször át mosom,majd éjszakára be áztatom hideg vízben,másnap le öntöm róla és annyi vizet öntök hozzá mi el lepi.bele teszem a fűszereket,a egész hagymát a zúzott fokhagymát,és fel teszem főni.közben készíttek 1 barna rántást a zsírból.cukorból,mit hideg vízzel öntök fel,bele teszem a mustárt és a tejfelt mit csomó mentesen el keverek benne.és a megfőtt lencsébe szűrőn keresztül bele engedem,ÍZLÉS SZERINT HOZZÁADÓM A CITROMLEVET,és újra fel forralom.ha kell utána cukrozóm,sült hússal vagy roston virslivel,kolbásszal tálalom.
A zöldborsót pici vajon puhára pároljuk csipet cukorral, sóval. Nagy csokor petrezselymet adunk hozzá. Botmixerrel vagy turmixban pürésítjük, hozzákeverünk 2 dl növényi tejszínt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűhttps://hvg.hu/gasztronomia/20100525_spenot_recept Természetesen a legtöbb ásványi anyag és vitamin akkor marad benne leginkább, ha nyersen fogyasztjuk, vagy csak nagyon rövid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.Hozzá adjuk a tököt a vízzel, sóval, cukorral és elkezdjük főzni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miutá...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megfosztjuk,laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét,sózz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű