LENCSE FŐZELÉK AHOGY ÉN KÉSZÍTEM.....Hozzávalók..0,5 kg lencse,2 babérlevél,1 db közepes fej hagyma,20 dkg füstölt szalonna vagy szalonna bőr,4 gerezd fokhagyma,3 db babérlevél,só,bors,őrölt kömény,ízlés szerint citromlé,2 evőkanál mustár,cukor,3 dl tejföl,zsír és liszt a rántáshoz.
a lencsét este át válogatom és többször át mosom,majd éjszakára be áztatom hideg vízben,másnap le öntöm róla és annyi vizet öntök hozzá mi el lepi.bele teszem a fűszereket,a egész hagymát a zúzott fokhagymát,és fel teszem főni.közben készíttek 1 barna rántást a zsírból.cukorból,mit hideg vízzel öntök fel,bele teszem a mustárt és a tejfelt mit csomó mentesen el keverek benne.és a megfőtt lencsébe szűrőn keresztül bele engedem,ÍZLÉS SZERINT HOZZÁADÓM A CITROMLEVET,és újra fel forralom.ha kell utána cukrozóm,sült hússal vagy roston virslivel,kolbásszal tálalom.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjü...
Elkészítési idő: 40 percA zöldbabot forrásban lévő sós vízbe öntöm úgy, hogy éppen ellepje a víz. 5 percig főzöm. Ezalatt elkészítem a habarást: a tejfölt liszttel összekeverem, és a forró vízből pár kaná...
Elkészítési idő:A káposztát vékonyan felszeleteljük vagy lereszeljük, hagymát felaprítjuk a húst apró kockákra vágjuk. Egy fazékba teszünk egy kanál olívaolajat majd rátesszük a hozzávalókat, sót...
Elkészítési idő: 2 óra