1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma
só
köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
majoránna
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj
- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk
és laskára vágjuk.
- Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb.
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk.
- A káposzta tetejére tesszük.
- Teszünk rá majoránnát, őrölt köményt, sót, és megnézzük, kell e hozzá
még víz.
- A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog
esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor
híg marad a főzelék.
- Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást.
- Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk, az áttört
fokhagymát, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá
pirospaprikát.
- Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük,
ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr
és lekapcsolhatjuk.
: A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval, babérral puhára főzöm. Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítek, benne rövid ideig megdi...
Elkészítési idő:Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsü...
Elkészítési idő:Megmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…) Lereszeltük hosszabb darabokr...
Elkészítési idő: