1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma
só
köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
majoránna
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj
- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk
és laskára vágjuk.
- Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb.
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk.
- A káposzta tetejére tesszük.
- Teszünk rá majoránnát, őrölt köményt, sót, és megnézzük, kell e hozzá
még víz.
- A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog
esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor
híg marad a főzelék.
- Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást.
- Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk, az áttört
fokhagymát, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá
pirospaprikát.
- Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük,
ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr
és lekapcsolhatjuk.
A tököt lereszelem és félreteszem. Olajon hagymát dinsztelek, erre kevél paprika, majd a tök. Sózom, kis kanál ecetet teszek bele és fél csomag aprított kaprot adok hozzá. 10-15 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani. 2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük fel a sárgaborsót főni az apróra vágott vagy reszelt hagymával és egy kis sóval a megadott vízmennyiség felében. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot, és főzzük a borsót p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz