1 fej kelkáposzta
4 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
4 gerezd fokhagyma
só
köménymag (őrölt)
fűszerpaprika
majoránna
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
4 evőkanál étolaj
- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk
és laskára vágjuk.
- Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb.
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk.
- A káposzta tetejére tesszük.
- Teszünk rá majoránnát, őrölt köményt, sót, és megnézzük, kell e hozzá
még víz.
- A lényege a vízzel való felöntéskor, hogy a káposzta nagyon össze fog
esni miközben fő, semmiképpen ne lepje el ilyenkor a víz, mert akkor
híg marad a főzelék.
- Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást.
- Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk, az áttört
fokhagymát, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá
pirospaprikát.
- Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük,
ráöntjük, a káposztára elkeverjük, és addig összefőzzük, 1-2 percig forr
és lekapcsolhatjuk.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Rántás: lábosba zsír, liszt, elkent fokhagyma, zsemleszínűre, -bele pirospaprika, a borsó levével lassan felöntöm, borsót, fél leveskockát bele, összeforralni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát felszeleteljük vékonyan,a hagymát felkockázzuk zsíron dinszteljük,rárakjuk a piros paprikát nagyon kicsit pirítjuk vele de ne sokáig mert a paprika megkeseredik.A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, felkockázzuk, a meggyet kimagozzuk. Beledobjuk a turmixgépbe a hozzávalókat, és pürésítjük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű