♥ FŐZELÉK:
1/2 kg spenót
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
4 ek liszt
2 tojássárga
1 húsleves kocka
só
bors
víz
♥ FELTÉT:
személyenként 1 tojás
A spenótot 2-3 percig fedő alatt nagy lángon melegítjük, majd ugyanennyi ideig pihenni hagyjuk a tűzhely mellett.
Az olajon zsemleszínűre pirítom a lisztet, bele a só, bors, majd bele a víz. Felforralom, majd a spenótra öntöm.
Hagyom kicsit lehűlni, majd a tojássárgára 1 merőkanál meleg spenótlét öntök, alaposan elkeverem.
A spenótot lassú tűzre teszem, beleteszem a leveskockát.
A levéből megint adok a tojásos keverékhez, majd a felszeletelt fokhagymát is belekerül.
A spenótot leveszem a tűzről, beleöntöm a tojásos keveréket, és botmixerrel pürésítem a félig kész főzeléket.
Újra tűzre teszem, felforralom és megvárom míg besűrűsödik.
♥ Személyenként 1 tojást sütök és hagymás tört krumplival tálalom.
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a zöldborsót és ízlés szerint sóval, borssal, knorr delik...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz üveges zöldbabot a levével egy lábasba öntjük. A krumplit megpucolva és felkockázva hozzáadjuk, babérlevéllel, borssal, vegetával ízesítjük, egy fél kk. cukrot is hozzáadunk. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyalult tököt a sóval és a kaporral odarakom párolódni. Amikor már puha, a cocomasban elkeverem a nyílgyökérlisztet és az egészet a tökbe borítom. Összerottyantom. Végül lezárom...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűA lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel vagy ha...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: Könnyű