lásd lent
Kezdetben minden főzeléket krumplival sűrítünk, majd lassan a liszteket is be lehet iktatni, de egyéves korig csak vizes habarás vagy szárazon pirított rántás formájában. (A lisztfélék pirítással ízletesebbé és könnyebben emészthetővé válnak.)
A répát megreszeljük, a krumplit feldaraboljuk, és picit sós vízben együtt puhára főzzük, majd villával vagy robotgéppel pépesítjük. Keverünk bele 1-2 mérce babatejport vagy kefirt. Ízletesebb a répafőzelék, ha rizsliszttel vagy zabpehelyliszttel sűrítjük.
Persze érdemes odafigyelni arra, amikor a védődő azt mondja, hogy hetente csak egyszer szabad adni valamit. Ilyen pl: a máj, sóska, spenót, tojás sárgája... stb. Ezek olyan alkotókat tartalmaznak, melyek a gyermeknek megengedett szint fölé emelkedik heti többszöri fogyasztás esetén.
A K-betűs zöldségek puffasztó hatásúak, így ha megfőzöd mondjuk a káposztát, akkor a főzőlevét öntsd ki, és engedj rá új vizet. Forrald fel, és turmixold azzal. Így nem lesz olyan erős puffasztó hatása, így megelőzheted a hasfájást.
Világos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól átpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, azzal is elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóskát leszárazzuk, és több vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük. 1 ek olajon, vagy zsíron fedő alatt megpároljuk, közben párszor megkeverjük. A maradék zsírból, vagy ola...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA babot felrakjuk kevés vízben főni kis lángon. (Én úgy szoktam, hogy éppen ellepje, mert sűrűn szeretjük a főzeléket.) Amikor már forr, belerakjuk a leveskockát (lehet csak sót i...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. 2. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. 3. Sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz