lásd lent
Kezdetben minden főzeléket krumplival sűrítünk, majd lassan a liszteket is be lehet iktatni, de egyéves korig csak vizes habarás vagy szárazon pirított rántás formájában. (A lisztfélék pirítással ízletesebbé és könnyebben emészthetővé válnak.)
A répát megreszeljük, a krumplit feldaraboljuk, és picit sós vízben együtt puhára főzzük, majd villával vagy robotgéppel pépesítjük. Keverünk bele 1-2 mérce babatejport vagy kefirt. Ízletesebb a répafőzelék, ha rizsliszttel vagy zabpehelyliszttel sűrítjük.
Persze érdemes odafigyelni arra, amikor a védődő azt mondja, hogy hetente csak egyszer szabad adni valamit. Ilyen pl: a máj, sóska, spenót, tojás sárgája... stb. Ezek olyan alkotókat tartalmaznak, melyek a gyermeknek megengedett szint fölé emelkedik heti többszöri fogyasztás esetén.
A K-betűs zöldségek puffasztó hatásúak, így ha megfőzöd mondjuk a káposztát, akkor a főzőlevét öntsd ki, és engedj rá új vizet. Forrald fel, és turmixold azzal. Így nem lesz olyan erős puffasztó hatása, így megelőzheted a hasfájást.
A brokkolit megmossuk. A krumplit megpucoljuk. Apró kockára vágjuk. A hagymát megpucuojuk. Apróravágjuk. Az egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Ha megpirult a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt meghámozzuk, kimagozzuk, legyaluljuk, és enyhén besózzuk. A fagyasztottat csak lecsepegtetjük. A hagymát vékony szeletekre gyaluljuk (uborka gyaluval), a paprikát és parad...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÉtolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Zöldborsóf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét alaposan megmossuk, átválogatjuk, hideg vízben 8 órát áztatjuk. A csíkokra vágott hagymát és a szalonnát olajban üvegesre pároljuk, pirospaprikázzuk, majd felöntjük vízz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű