2 fej hagyma
1 csokor kapor
1 kg tök
ecet
2 dl tej
2 dl tejföl
A hagymát és a kaprot felapírtjuk, megpirítjuk, cukrot, sót és ecetet rakunk rá.
Erre tesszük a legyalult, besózott , kinyomkodott tököt.
A tej és tejföl keverékének 1/3-ad részét ráöntjük, majd felöntjük 1,2 liter folyadékkal (tök levével és vízzel). Negyed órát főzzük fedő alatt.
Beledobjuk a kaprot és a maradék tejfölös tejet, amelyhez hozzákeverünk 4 ek lisztet és besűrítjük.
Gyalult tököt odateszem vízbe főni.(1 csapott kanál só). Amikor megfőtt a tök behabarom egy kis fejföllel, amibe teszek 3 ek. lisztet és pirospaprikát és vízzel higgítom. Beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKérdezd a gyarmati séfet!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felmelegíted, egy bő kanál lisztet belekeversz, mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. Világosra pirítod és tejjel felengeded. Ebbe a rántásba beleteszed a kiengedett parajt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű