50 dkg. fagyasztott parajkrém
1/2 db. teavaj
1/2 liter főzőtejszín
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só
A fagyasztott parajkrémet kiolvasztjuk.
A kiolvadt parajhoz hozzádobjuk a vajat, a sót, és együtt melegítjük.
A fokhagymagerizdeket préseljük, majd az olajon picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk, amivel berántjuk a spenótot.
Főzőtejszínnel hígítjuk.
Szükség szerint sózzuk még.
Főtt tojás, vagy tükörtojás, esetleg bundás kenyér illik hozzá.
A leveles kelt alaposan megmostam, majd bő vízben feltettem főni. Sóztam, meghintettem egy teáskanálnyi morzsolt majorannával, hozzáadtam a pucolt fokhagyma gerezdet, belekockáztam...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított, előző nap beáztatott babot hideg, sós vízben feltesszük főni. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel és zsemleszínűre pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉtolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.Ezután öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felmelegíted, egy bő kanál lisztet belekeversz, mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. Világosra pirítod és tejjel felengeded. Ebbe a rántásba beleteszed a kiengedett parajt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű