50 dkg zöldbab
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
2 dl joghurttal egészségesebb vagy tejföl
friss kapor
1 liter alaplé
fehérborecet
Elkészítés
1 adag: 710 kcal
1.. Felaprítjuk a hagymát, a krumplit és a zöldbab ötödét.
2. Vajon megpároljuk a zöldségeket majd néhány perc után egy kevés alaplével felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük.
3. Ha megpuhult a zöldbabfőzelék alapunk, botmixerrel pürésítjük, majd fehérborecettel, sóval és egy kevés cukorral végső ízt adunk neki.
4. Ezután hozzáadjuk a többi zöldbabot, és kb. 5 percig fedő alatt puhítjuk.
5. Ha megfőtt, tálalás előtt kaporral megszórjuk.
A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom. Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, ho...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűLencsét megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk és egy kevés vízzel felengedjük, majd besűrítjük vele a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük a karalábét, majd olajon pici cukorral és sóval üvegesre pároljuk. Bestauboljuk és felengedjük tejföllel.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: Könnyű