50 dkg zöldbab
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
2 dl joghurttal egészségesebb vagy tejföl
friss kapor
1 liter alaplé
fehérborecet
Elkészítés
1 adag: 710 kcal
1.. Felaprítjuk a hagymát, a krumplit és a zöldbab ötödét.
2. Vajon megpároljuk a zöldségeket majd néhány perc után egy kevés alaplével felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük.
3. Ha megpuhult a zöldbabfőzelék alapunk, botmixerrel pürésítjük, majd fehérborecettel, sóval és egy kevés cukorral végső ízt adunk neki.
4. Ezután hozzáadjuk a többi zöldbabot, és kb. 5 percig fedő alatt puhítjuk.
5. Ha megfőtt, tálalás előtt kaporral megszórjuk.
1. A friss spenótot leszárazzuk, megmossuk, forrásban lévő vízben puhára főzzük. 2. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és a tejszínnel felengedve jó simára...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjny...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy lábasban vékony olajon elkezdem dinsztelni a hagymát és a belereszelt gyömbért. Kevergetem, és már érződik is a gyömbér illata. Amint kezd megpirulni a hagyma, akkor jöhet a ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű