50 dkg zöldbab
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
2 dl joghurttal egészségesebb vagy tejföl
friss kapor
1 liter alaplé
fehérborecet
Elkészítés
1 adag: 710 kcal
1.. Felaprítjuk a hagymát, a krumplit és a zöldbab ötödét.
2. Vajon megpároljuk a zöldségeket majd néhány perc után egy kevés alaplével felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük.
3. Ha megpuhult a zöldbabfőzelék alapunk, botmixerrel pürésítjük, majd fehérborecettel, sóval és egy kevés cukorral végső ízt adunk neki.
4. Ezután hozzáadjuk a többi zöldbabot, és kb. 5 percig fedő alatt puhítjuk.
5. Ha megfőtt, tálalás előtt kaporral megszórjuk.
Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a...
Elkészítési idő:később
Elkészítési idő:Az elkészítés lépései (részletesen) A lencsét alaposan megmossuk, és ha szükséges, átválogatjuk (úgy, ahogy a vöröslencse főzésénél szó volt róla). Megtisztítjuk a vöröshagymá...
Elkészítési idő: