1/2 kg bab
Füstölt oldalas, tarja, kolozsvári szalonna
1 fej vhagyma
2-3 g fokhagyma
Só, bors, babér
Cukor, ecet, tejföl
Babot egy éjszaka áztat, majd leszűr. Hideg vízben, hogy ellepje, a babot és a hús(oka)at feltesz főni 30-40 percre.Az elején bele a kocka vhagymát, babért, borsot. A sót a végén (a füstölt hús is sós!)
A rántásba fokhagymát. Beránt, 2-3 percig főz, 1 tk cukor, 1-3 ek ecet, végén a tejföl, kicsit összefőz.
Célszerű teatojást használni,
A tejfölt erre a célra kivett főzelében össze lehete turmixolni. Nem lesz csomós.
Jól melegíts fel egy mély serpenyőt. Öntsd az olajat a forró edénybe, majd a burgonyát, a hagymát és a sót. Keverd össze alaposan, majd dinszteld, míg a krumpli nem válik opálossá...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézA friss spenótleveleket megtisztítom a vastagabb erektől. (a levelet összehajtva megfogom, a fonák van kívül és a szárát a másik kezemmel lehúzom)Kevés olajon megpárolom míg pépes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és bő forrásban levő vízben blansírozzuk (2-3 percet főztem), átmossuk jéghideg vízzel és leszűrjük. A krumplit meghámozzuk, nagyobb darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű