menu

Családireceptkönyv.hu

Babfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg bab
Füstölt oldalas, tarja, kolozsvári szalonna
1 fej vhagyma
2-3 g fokhagyma
Só, bors, babér
Cukor, ecet, tejföl

Elkészítés:


Babot egy éjszaka áztat, majd leszűr. Hideg vízben, hogy ellepje, a babot és a hús(oka)at feltesz főni 30-40 percre.Az elején bele a kocka vhagymát, babért, borsot. A sót a végén (a füstölt hús is sós!)
A rántásba fokhagymát. Beránt, 2-3 percig főz, 1 tk cukor, 1-3 ek ecet, végén a tejföl, kicsit összefőz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Célszerű teatojást használni,
A tejfölt erre a célra kivett főzelében össze lehete turmixolni. Nem lesz csomós.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenót
Spenót

A friss spenótleveleket megtisztítom a vastagabb erektől. (a levelet összehajtva megfogom, a fonák van kívül és a szárát a másik kezemmel lehúzom)Kevés olajon megpárolom míg pépes...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos lencsefőzelék
Citromos lencsefőzelék

A lencsét átmossuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 1 l sonkalé plusz víz keverékében, ha nincs, csak sós vízben, lassú tűzö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás krumplival
Babgulyás krumplival

A babot (én fehér babból készítem) előző este beáztatom. .A hagymát megdinsztelem az olajban hozzáadom az apróra vágott császárszalonnát felöntöm vízzel és puhára főzöm. A krum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A vöröshagymát kockára vágom és a zsíron megpirítom. Felöntöm a vízzel, belekeverem az összes fűszert a lencsèt, a több darabra vágott épát, félbe vágott krumplit. 1 órát főzöm,...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk