1 nagy fej vöröshagyma
kb. 1 kg fejes káposzta
paradicsomsűrítmény
só
bors
őrölt kömény
liszt a rántáshoz
1 nagy fej vöröshagymát, és egy kisebb fej káposztát (kb 1 kg) felcsíkozok, majd az egészet felteszem fedő alatt főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Kb fél óra, míg megpuhul. Ekkor rántást készítek, majd beleöntöm a paradicsomsűrítményt, kevés vízzel egyneműre kavarom, és folyamatos keverés mellett ráöntöm a káposztára. Sózom, borsozom, cukrozom, és őrölt köményt is teszek bele. Kiforralom és kész!
borsót olajra teszed, saját levén párolod majdnem puhára, közben cukor, só. Mikor már szinte puha, 1-2 evőkanál liszt, csak azzal vigyázz, nehogy csomós legyen (kikeverheted vízzel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük,...
Elkészítési idő: 47 perc Nehézség: KönnyűA sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábaskába tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMindent megtisztítunk, aprítunk. A gyorsan puhulókat nagyobbra, a keményebbeket kisebbre vágjuk. Kevés vízzel megpároljuk, só, kömény, olaj kerül bele. Főzőlével együtt turmixol...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű