1 nagy fej vöröshagyma
kb. 1 kg fejes káposzta
paradicsomsűrítmény
só
bors
őrölt kömény
liszt a rántáshoz
1 nagy fej vöröshagymát, és egy kisebb fej káposztát (kb 1 kg) felcsíkozok, majd az egészet felteszem fedő alatt főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Kb fél óra, míg megpuhul. Ekkor rántást készítek, majd beleöntöm a paradicsomsűrítményt, kevés vízzel egyneműre kavarom, és folyamatos keverés mellett ráöntöm a káposztára. Sózom, borsozom, cukrozom, és őrölt köményt is teszek bele. Kiforralom és kész!
a vöröshagymát megdinsztelem és pirospaprikával megszórom majd hozzáadom a felszelt vajbabot és a kockára vágott krumplit..ízesítem..só...őrölt bors...pici kömény... ha kész tejföl...
Elkészítési idő:A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben főni tesszük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve. -A zsírból, lisztből zsemle...
Elkészítési idő: 1oraA margarint felolvasztom beleteszem a lisztet. A tejjel csomómentesre keverve a tűzön a kívánt sűrűségűre keverem. Rakott krumpli önteténél kevesebb kell a mártásból jó sűrűre k...
Elkészítési idő:A sárgaborsót többször átmossuk, majd feltesszük főni kétszer annyi vízbe a babérlevelekkel, a zsírral és a fűszerekkel. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Kb. egy óra alatt elkészü...
Elkészítési idő: