50 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
3-4 db babérlevél
1 ek pirospaprika
só
4 ek mustár
1 kis pohár tejföl
finomliszt
étolaj
1 ek kristálycukor
ecet ízlés szerint
A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a paprikát és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt és a cukrot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és hideg vízzel csomómentesre keverjük. Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint cukorral, ecettel még ízesíthetünk rajta. Főtt füstölt tarjával, főtt tojással vagy vagdalttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
1.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd lehúzzuk a fazekat a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. 2.) A burgonyát megtisztítjuk, fel...
Elkészítési idő: 1 óraOlajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával és a tököt beletéve megsózzuk. Fedő alatt, időnként megkeverve a tököt saját levében puhára pároljuk, m...
Elkészítési idő:◾️A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsát kivágjuk és felcsíkozzuk. ◾️Ezután vizet engedünk rá és főzni kezdjük. (Annyi vizet engedjünk rá, hogy kb. félig lepje el a káp...
Elkészítési idő: 60 perc