Hozzávalók:
1 kg tök
4 dkg vaj
2 ek liszt
3 dl tej
2 dl tejföl
1 kicsi hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
fél csokor kapor
pici só
cukor
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, beletesszük a legyalult tököt és átkeverjük. Picit sózzuk, hozzáadjuk egészben a hagymát és lefedjük, puhára pároljuk. Néha megkeverjük.
Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, vigyázzunk nehogy csomós legyen (nem baj ha nem sikerül). Felöntjük tejjel, összeforraljuk, beletesszük a tejfölt, ezzel is elkeverjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felforraljuk és levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Én édesebben fogyasztom, ezért tálaláskor kevés cukrot keverek bele. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk. Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra aprított hagymát közepes tűzön egy lábosban puhára pirítom az olajon. Finoman sózom, egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ráreszelem a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd a borsót is hozzáadjuk (fagyos is lehet), 1 pohár vizet öntve alá megpároljuk, amíg puha nem lesz. Sóval, borssal, vegetával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágom, az olajban megdinsztelem,e közben a paprikát 4 db.ra vágom, a paradicsomot kétfelé és beledobva , picit sózva még együtt párolom,kis lángon...kb.10 p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű