Hozzávalók:
1 kg tök
4 dkg vaj
2 ek liszt
3 dl tej
2 dl tejföl
1 kicsi hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
fél csokor kapor
pici só
cukor
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, beletesszük a legyalult tököt és átkeverjük. Picit sózzuk, hozzáadjuk egészben a hagymát és lefedjük, puhára pároljuk. Néha megkeverjük.
Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, vigyázzunk nehogy csomós legyen (nem baj ha nem sikerül). Felöntjük tejjel, összeforraljuk, beletesszük a tejfölt, ezzel is elkeverjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felforraljuk és levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Én édesebben fogyasztom, ezért tálaláskor kevés cukrot keverek bele. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Előző este beáztatjuk a babot. Másnap bő, higdeg vízben feltesszük főni 2 babérlevéllel, fokhagymával. Puhára főzzük. Csak ezután sózzuk, borsossuk, vegetázzuk, különben kemény mar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót kevés olaj, és kevés víz hozzáadásával elkezdjük párolni (fedővel letakarjuk.) 2. Közben fűszerezzük, édesítjük, hozzáadjuk az aprított zöldség zöldet. 3. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk. Az olajból és a lisz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA főzelék elkészítéséhez a friss spenótot megmossuk, majd 3 dl forrásban lévő vízbe tesszük, és a forrástól számítva 5 percig főzzük. A spenótfőzeléket fagyasztott spenótból is el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű