Hozzávalók:
1 kg tök
4 dkg vaj
2 ek liszt
3 dl tej
2 dl tejföl
1 kicsi hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
fél csokor kapor
pici só
cukor
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, beletesszük a legyalult tököt és átkeverjük. Picit sózzuk, hozzáadjuk egészben a hagymát és lefedjük, puhára pároljuk. Néha megkeverjük.
Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, vigyázzunk nehogy csomós legyen (nem baj ha nem sikerül). Felöntjük tejjel, összeforraljuk, beletesszük a tejfölt, ezzel is elkeverjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, felforraljuk és levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Én édesebben fogyasztom, ezért tálaláskor kevés cukrot keverek bele. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen s...
Elkészítési idő: 30 percA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjük....
Elkészítési idő:6-8 dl sózott vizet felforralunk. Amikor forr a víz a vágott zöldbabot 3 részletben beletesszük. Minden adag után megvárjuk míg újra forr a víz. Addig főzzük, míg a zöldbab majdnem...
Elkészítési idő: 1 óra