1-1,5 kg fejes káposzta
1 doboz sűrített paradicsom (500 ml)
3 púpozott evőkanál liszt
olaj
1 fej vöröshagyma
3 csapott evőkanál cukor
só
1 szál zellerlevél (ez ki is maradhat, v. pótolhatod babérlevéllel, v. fokhagymával)
A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, adj hozzá sót és zellerlevelet is. Közben az olajból és lisztből készíts világos rántást, add hozzá a sűrített paradicsomot , majd hideg vízzel felöntve keverd simára. Ha a káposzta megfőtt, sűrítsd be (illetve öntsd rá a paradicsomos rántást) és még egyszer forrald össze. A végén a vöröshagymát és ha tettél bele zellerlevelet, azt vedd ki. A káposztát cukorral ízesítsd.
A hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel. A rántáshoz az olajat meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét átmossuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egészben hagyott hagymát, a zúzott fokhagymát, és 1 l sonkalé plusz víz keverékében, ha nincs, csak sós vízben, lassú tűzön megfőz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA hagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a vízzel és a tejjel. Sóval, kaporral megszórjuk, majd rátesszük a reszelt tököt és a nagyobb darabokra vágott paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet felforralom, a lisztből, és olajból vékony rántást készítek, delikáttal fűszerezem, majd felöntöm a felforralt tejjel, és az üveges borsó levével. Ha felforrt beleteszem a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű