1-1,5 kg fejes káposzta
1 doboz sűrített paradicsom (500 ml)
3 púpozott evőkanál liszt
olaj
1 fej vöröshagyma
3 csapott evőkanál cukor
só
1 szál zellerlevél (ez ki is maradhat, v. pótolhatod babérlevéllel, v. fokhagymával)
A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, adj hozzá sót és zellerlevelet is. Közben az olajból és lisztből készíts világos rántást, add hozzá a sűrített paradicsomot , majd hideg vízzel felöntve keverd simára. Ha a káposzta megfőtt, sűrítsd be (illetve öntsd rá a paradicsomos rántást) és még egyszer forrald össze. A végén a vöröshagymát és ha tettél bele zellerlevelet, azt vedd ki. A káposztát cukorral ízesítsd.
A karfiolt megpucolom, rózsáira szedem, és a kókuszolajon egy picit megpirítom. Annyi tisztított vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön, fedő alatt, forrástól számítva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karalábét megtisztítjuk, és egyforma kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, és csipetnyi sóval együtt, üvegesre pároljuk benne a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát megmossok, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és feltesszük főzni a köménymaggal, a sóval, az édesítőszerrel annyi vízben ami pont ellepi. Ha puhára főtt kikeverjük a paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű