1-1,5 kg fejes káposzta
1 doboz sűrített paradicsom (500 ml)
3 púpozott evőkanál liszt
olaj
1 fej vöröshagyma
3 csapott evőkanál cukor
só
1 szál zellerlevél (ez ki is maradhat, v. pótolhatod babérlevéllel, v. fokhagymával)
A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, adj hozzá sót és zellerlevelet is. Közben az olajból és lisztből készíts világos rántást, add hozzá a sűrített paradicsomot , majd hideg vízzel felöntve keverd simára. Ha a káposzta megfőtt, sűrítsd be (illetve öntsd rá a paradicsomos rántást) és még egyszer forrald össze. A végén a vöröshagymát és ha tettél bele zellerlevelet, azt vedd ki. A káposztát cukorral ízesítsd.
Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a felforrósított zsír és ghee keverékén, hozzáadjuk a felkockázott karalábét. Felöntjük annyi alaplével, ami el...
Elkészítési idő:A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztből az olajon zsemleszínű...
Elkészítési idő: Fél óraA káposztaleveleket (torzsa nélkül) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd felszeljük. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, rász...
Elkészítési idő: 11. A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. 2. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet....
Elkészítési idő: 1 óra