Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paradicsomos káposzta


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-1,5 kg fejes káposzta
1 doboz sűrített paradicsom (500 ml)
3 púpozott evőkanál liszt
olaj
1 fej vöröshagyma
3 csapott evőkanál cukor

1 szál zellerlevél (ez ki is maradhat, v. pótolhatod babérlevéllel, v. fokhagymával)

Elkészítés:


A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát annyi vízben tedd fel főni, hogy az biztosan ellepje. Tedd mellé a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, adj hozzá sót és zellerlevelet is. Közben az olajból és lisztből készíts világos rántást, add hozzá a sűrített paradicsomot , majd hideg vízzel felöntve keverd simára. Ha a káposzta megfőtt, sűrítsd be (illetve öntsd rá a paradicsomos rántást) és még egyszer forrald össze. A végén a vöröshagymát és ha tettél bele zellerlevelet, azt vedd ki. A káposztát cukorral ízesítsd.

Paradicsomos káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Avokádós spárgás karalábé főzelék
Avokádós spárgás karalábé főzelék

Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a felforrósított zsír és ghee keverékén, hozzáadjuk a felkockázott karalábét. Felöntjük annyi alaplével, ami el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Laura
Tejfölös zöldbabfőzelék
Tejfölös zöldbabfőzelék

A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztből az olajon zsemleszínű...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kelkáposzta főzelék Mama módra
Kelkáposzta főzelék Mama módra

A káposztaleveleket (torzsa nélkül) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd felszeljük. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, rász...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dániel
ZÖLDBORSÓFŐZELÉK
ZÖLDBORSÓFŐZELÉK

1. A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. 2. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk