4 evőkanál étolaj
60 dkg zöldbab
1 közepes fej hagyma - vörös
3 dl víz
só
bors - fekete (őrölt)
A habaráshoz:
2 dll tejföl
3 púpozott teáskanál liszt
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a zöldbabot.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vízzel felöntjük, összekeverjük.
Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.
Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük.
A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét, majd a habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!
A vajat megolvasztom és a borsot ráborítom, felöntöm a tejjel és megsózom. Mielőtt fel forna az olajból és a lisztből rántást készítek, hozzáöntöm a borsohoz, ráteszem a tetrezsel...
Elkészítési idő: 30 per Nehézség: Könnyű1. Az kockára vágott krumplit felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet. Sózzuk. 2. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást. A tejfölben elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1: A vajbabot megmossuk, tetszés szerinti hosszúságúra daraboljuk. Kevés sós vízben, ami csak nagyon szűken lepi el, megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. 2: Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk. A káposztát sós, ételízesítős, köményes vízben feltesszük főn. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást. A hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű