4 evőkanál étolaj
60 dkg zöldbab
1 közepes fej hagyma - vörös
3 dl víz
só
bors - fekete (őrölt)
A habaráshoz:
2 dll tejföl
3 púpozott teáskanál liszt
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a zöldbabot.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vízzel felöntjük, összekeverjük.
Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.
Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük.
A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét, majd a habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!
A cukkinit (v. tököt) hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk majd tökgyalun lereszeljük, majd lesózzuk. 2 ek. olajon 2 ek. lisztből világos rántást készítünk, félidőben beledobju...
Elkészítési idő: 45 percSárgarépát megpucolom, karikára vágom, a karfiolt rózsáira szedem, természetesen megmosom, de ezt mindenki tudja! Zsiradékon megpárolom először a sárgarépát, megsózom, majd amikor...
Elkészítési idő:A borsót olajon megpároljuk (ha kell egy pici vizet öntünk alá), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk. Amikor puha megszórjuk liszttel és hideg vízzel felengedjük a...
Elkészítési idő: