Családireceptkönyv.hu

Zöldbabfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 evőkanál étolaj
60 dkg zöldbab
1 közepes fej hagyma - vörös
3 dl víz

bors - fekete (őrölt)
A habaráshoz:
2 dll tejföl
3 púpozott teáskanál liszt
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:


A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a zöldbabot.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vízzel felöntjük, összekeverjük.
Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.
Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük.
A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét, majd a habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!

Zöldbabfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A vajat megolvasztom és a borsot ráborítom, felöntöm a tejjel és megsózom. Mielőtt fel forna az olajból és a lisztből rántást készítek, hozzáöntöm a borsohoz, ráteszem a tetrezsel...

Elkészítési idő: 30 per
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

1. Az kockára vágott krumplit felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet. Sózzuk. 2. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást. A tejfölben elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Kapros vajbab főzelék
Kapros vajbab főzelék

1: A vajbabot megmossuk, tetszés szerinti hosszúságúra daraboljuk. Kevés sós vízben, ami csak nagyon szűken lepi el, megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. 2: Mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

A káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk. A káposztát sós, ételízesítős, köményes vízben feltesszük főn. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást. A hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk