Hozzávalók:
25 dkg szárazbab (bármilyen)
3 babérlevél
1 tk fokhagymakrém
2 tk vöröshagymakrém
só
bors
pirospaprika
liszt
olaj
Fasírthoz:
1/2 kg darált sertéscomb
1 db tejbe áztatott zsömle kinyomkodva
1 tojás
1 tk fokhagymakrém
3 tk vöröshagymakrém
só
bors
pirospaprika
zsemlemorzsa a kéreghez
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A főzelék:
A babot minimum 4 órára beáztatjuk, majd ebben a vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha a bab, beletesszük a sót, borsot, fokhagyma- és vöröshagyma krémet. A végén rántással besűrítjük. Tányérra szedve tejfölt teszünk rá.
A fasírt:
Az alapanyagokat összekeverjük és fél órát pihentetjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő olajban megsütjük.
Tehát az olajat felhevítettem egy lábasban, rádobtam a borsót, átkevertem és fedő alatt néhány percig pároltam. Ez után megszórtam liszttel és kevergetve kissé megpirítottam rajta....
Elkészítési idő:A spenótpürét lábosba tesszük és a tejjel összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát (ízlés szerint ki többet, ki kevesebbet). Hogy a főzelékünk e...
Elkészítési idő:A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő:A lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő: