Gyalult tök 1 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek. kapor 1 csomó, ecet 1 kanál, tejföl 3 dl.
: A már meggyalult tököt besózzuk, néhány óráig állni hagyjuk. Ez alatt készítünk zsíros, sárga rántást, finomra vágott kaporral. A tököt kicsavarjuk a sóból, beletesszük a rántásba, kis idő múlva öntünk rá kevés vizet, ha lehet aludttejet, vagy írót, csak keveset, mert a tök is ereszt vizet.
A mirelit spenótot nagyon pici olajon egy lábosban elkezdjük főzni, azaz először megvárjuk, míg felenged, néha kavargatjuk. A zsömlét kisebb darabokra tépkedjük, tejbe áztatjuk....
Elkészítési idő:A káposztát vékony csíkokra gyaluljuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Fűszerezem és fedő alatt puhára főzöm. Közben világos rántást készítek,belerakom a pa...
Elkészítési idő: 1 óraA karfiol rózsákat felteszem főni, párolódni annyi vízben, hogy csak félig lepje el. Fűszerezem. Ha már majdnem kész kiszedem kb. az 1/3-át és a joghurttal együtt összeturmixolom,...
Elkészítési idő: