menu

Családireceptkönyv.hu

Tökfőzelék, ahogy anyukám készitette


Írta:

Elk. idő: 1 ó
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 - 1,5 kg tök
1-2 ek só
1-2 ek sárgabarack lekvár
2 ek ecet
1 cs. kapor
olaj
liszt
tej

Elkészítés:


A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom.
Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, hogy kicsit ellepje. Egy picit megsózom, lehet bele tenni egy kicsi Delikátot is /elhagyható/ , megborsozom , hozzáadom a s.baracklekvárt és az ecetet. Tehetünk bele csak épp az ize kedvéért főzőkolbászt v. pici füstölt kolbászt és kb. negyed óra mulva készre főtt, majd berántjuk tejes rántással. Feltétként bármit tehetünk hozzá , amit szeretünk.
A kaprot izlés szerint vagy egészben tesszük bele és a végén kivesszük, v. apróra vágva adjuk hozzá.

Tökfőzelék, ahogy anyukám készitette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kókusztejes-gyömbéres tökfőzelék
Kókusztejes-gyömbéres tökfőzelék

2 kg gyalult tököt puhára főztem sós vízben. Ezután fele akkora edénybe átszűrtem (mert ennyire összeesett) és behabartam. Habarás: 3 dl kókusztej + 1 púpos evőkanál tápióka liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Babérleveles krumplifőzelék
Babérleveles krumplifőzelék

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk. Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szárazbab főzelék
Szárazbab főzelék

A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben főni tesszük. Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve. -A zsírból, lisztből zsemle...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Paradicsomos-avokádós gyöngybabfőzelék
Paradicsomos-avokádós gyöngybabfőzelék

A finomra aprított vöröshagymát a vaj és az olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Finoman sózom, pár kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban főjön. Ráreszeljük a fokhagymát, fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk