1 - 1,5 kg tök
1-2 ek só
1-2 ek sárgabarack lekvár
2 ek ecet
1 cs. kapor
olaj
liszt
tej
A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom.
Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, hogy kicsit ellepje. Egy picit megsózom, lehet bele tenni egy kicsi Delikátot is /elhagyható/ , megborsozom , hozzáadom a s.baracklekvárt és az ecetet. Tehetünk bele csak épp az ize kedvéért főzőkolbászt v. pici füstölt kolbászt és kb. negyed óra mulva készre főtt, majd berántjuk tejes rántással. Feltétként bármit tehetünk hozzá , amit szeretünk.
A kaprot izlés szerint vagy egészben tesszük bele és a végén kivesszük, v. apróra vágva adjuk hozzá.
A karalábékat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és 1,2 liter, a leveskockákkal ízesített vízben, fedő alatt 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és az egészet puhára főzzük...
Elkészítési idő: 40 percElkészítése: A sárgaborsót megmossuk, majd sós vízbe feltesszük főni. Amikor a sárgaborsó megpuhult belekavarjuk a tejfölt. A tükörtojásokat megsütjük, szív alakúra kiszúrjuk...
Elkészítési idő:A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem. Befűszerezem és fel...
Elkészítési idő: 60 perc