Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tökfőzelék, ahogy anyukám készitette


Írta:

Elk. idő: 1 ó
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 - 1,5 kg tök
1-2 ek só
1-2 ek sárgabarack lekvár
2 ek ecet
1 cs. kapor
olaj
liszt
tej

Elkészítés:


A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom.
Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, hogy kicsit ellepje. Egy picit megsózom, lehet bele tenni egy kicsi Delikátot is /elhagyható/ , megborsozom , hozzáadom a s.baracklekvárt és az ecetet. Tehetünk bele csak épp az ize kedvéért főzőkolbászt v. pici füstölt kolbászt és kb. negyed óra mulva készre főtt, majd berántjuk tejes rántással. Feltétként bármit tehetünk hozzá , amit szeretünk.
A kaprot izlés szerint vagy egészben tesszük bele és a végén kivesszük, v. apróra vágva adjuk hozzá.

Tökfőzelék, ahogy anyukám készitette

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kapros-tejfölös tökfőzelék
Kapros-tejfölös tökfőzelék

Felaprítottam a hagymát és a kaprot. A gyalult tököt besóztam és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3 részét megpirítottam a hagymával egy kevés olajon? Már itt teszünk be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukorica főzelék
Kukorica főzelék

A hagymát és petrezselymet apróra vágom és kevés olajjal megdinsztelem beleteszem a kukoricát felöntöm kicsi vízzel és puhára főzöm. Közben elkészítem a habarást (eresztéket),...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
KÖNNYŰ KELKÁPOSZTAFŐZELÉK
KÖNNYŰ KELKÁPOSZTAFŐZELÉK

Kelkáposztafőzelék1 Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej kelkáposzta 4 nagyobb krumpli 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika köménymag só bors o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Zöldbab főzelék
Zöldbab főzelék

1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk. Ha a vizet elfőtte, mehetnek be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk