1 - 1,5 kg tök
1-2 ek só
1-2 ek sárgabarack lekvár
2 ek ecet
1 cs. kapor
olaj
liszt
tej
A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom.
Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, hogy kicsit ellepje. Egy picit megsózom, lehet bele tenni egy kicsi Delikátot is /elhagyható/ , megborsozom , hozzáadom a s.baracklekvárt és az ecetet. Tehetünk bele csak épp az ize kedvéért főzőkolbászt v. pici füstölt kolbászt és kb. negyed óra mulva készre főtt, majd berántjuk tejes rántással. Feltétként bármit tehetünk hozzá , amit szeretünk.
A kaprot izlés szerint vagy egészben tesszük bele és a végén kivesszük, v. apróra vágva adjuk hozzá.
A salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk. A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk. Ha a vizet elfőtte, mehetnek be...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű2 kg gyalult tököt puhára főztem sós vízben. Ezután fele akkora edénybe átszűrtem (mert ennyire összeesett) és behabartam. Habarás: 3 dl kókusztej + 1 púpos evőkanál tápióka liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű