0,5 kg nem szétfövő krumpli
só
1 kis fej hagyma
1 szál szárzeller zöldjével
1 kis csokor petrezselyem
100 g paradicsompüré
4 ek. rétes- vagy rizsliszt
1 csapott ek. kristálycukor
2 pár füstölt virsli
1 ek. olaj
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk, és annyi hideg vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. A hagymát meghámozzuk. A szárzellert és a petrezselymet megmossuk, néhány bóbitát félreteszünk a díszítéshez. A szárzellert két-három darabra vágjuk, a maradék petrezselyemmel összefogva cérnával átkötjük, és a hagymafejjel együtt a krumplihoz adjuk. Kissé megsózzuk, majd félrebillentett fedő alatt (könnyen kifut!) puhára főzzük (12-15 perc).
2. 5 dl hideg vízben eldolgozzuk a paradicsompürét, 2-3 merőkanál főzőlével hígítjuk, majd a krumplihoz adjuk, és összeforraljuk. Eltávolítjuk belőle a hagymát és a fűszercsokrot.
Elkeverjük a rétes-/rizslisztet 2,5 dl hideg vízben, a krumplihoz öntjük, és szelíd tűzön, fedő nélkül, gyakorta megkeverve 2-3 percig forralva besűrítjük, végül ízlés szerint édesítjük, megszórjuk kakukkfüvel, és utána sózzuk. A félretett petrezselyemmel díszítjük.
A spenótleveleket megmossuk, főerüket eltávolítjuk. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Éles késsel feldaraboljuk. A zsírban megfuttatjuk a lisztet, ma...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mélyhűtött spenótot felengedjük abban a lábosban, amiben később főzni fogjuk. Hozzáöntjük a tejet és a búzadarát. Sóval, reszelt fokhagymával és frissen reszelt szerecsendióval í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk. Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumpli...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót a vízbe teszem és kevés sóval vagy 1 kocka vegetával főzöm. Közben 20 perc múlva a borsó szemeket fakanállal szétnyomkodom az edény falánál, majd még főzöm tovább.Ha...
Elkészítési idő: 1 ó. Nehézség: Könnyű