1 db apróra vágott vöröshagyma
1 kg gyalult főzőtök (mirelit is lehet)
2 db tojás sárgája
1 dl kókusztej
1 ek. kókuszolaj
só, xilit, kapor ízlés szerint
Legyaluljuk, vagy reszeljuk a tököt (de akár mirelitből is csinálhatod) és felrakjuk pici vízzel (ha mirelitből készül, akkor nem kell bele víz, mert ereszteni fog) és az apróra vágott vöröshagymával dinsztelődni. Mikor kb. félig megfőtt akkor a felét összeturmixoljuk botmixerrel, de ne teljesen, hagyjunk benne darabkákat is. Külön 2 tojás sárgáját összekeverünk 1 dl kókusz- vagy mandulatejjel, kis pirospaprikát és kókuszolajat is hozzáadunk és jól összekeverjük, majd a tökhöz adjuk, összerottyantjuk, rakunk még bele kaprot, sót és egy kis xilitet ízlés szerint és kész is.
Ha a legvégén túl hígnak találod, akkor még tehetsz bele 1-2 kiskanál útifű maghéjat is, ez felszívja a nedvességet, de kicsit zselészerű állagot is fog adni a főzeléknek.
http://www.szer-etet.hu/tokfozelek_44
A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.Tehetü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk. Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát a kókuszolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett néhány percig pároljuk. Megszórjuk a fűsz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűElkészítés A sütőt előmelegítem 220 fokra. A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat felezem, negyedelem. Az egy deci olajat el keverek egy teáskanál curry-vel, fél teáskanál s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű