3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld
A habaráshoz
4 teáskanál búzaliszt (BL55)
120 ml 2,8%-os tej
- Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit
zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon.
- Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt.
Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
- Közben elkészíthetjük a habarást.
Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
- Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos
keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Friss kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb a zöldborsófőzelék!
Elkészítése: A lencsét kivesszük a vízből, egy edénybe tesszük annyi vízzel amennyi ellepi. Belekarikázzuk a kolbászt, beletesszük a babérlevelet és sózzuk, majd feltesszük főni...
Elkészítési idő:1. Beáztatjuk a lencsét, majd feltesszük főni, a babérlevéllel együtt. Belerakhatunk szalonnát is főni, ha azt szeretnénk. 2. Zsírból és a lisztből rántást készítünk a tűzhelyen,...
Elkészítési idő: fél óraA zöldbabot forrásban lévő sós vízbe öntöm úgy, hogy éppen ellepje a víz. 5 percig főzöm. Ezalatt elkészítem a habarást: a tejfölt liszttel összekeverem, és a forró vízből pár kaná...
Elkészítési idő: