3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld
A habaráshoz
4 teáskanál búzaliszt (BL55)
120 ml 2,8%-os tej
- Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit
zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon.
- Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt.
Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
- Közben elkészíthetjük a habarást.
Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
- Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos
keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Friss kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb a zöldborsófőzelék!
Hagymát és a füstölt szalonnát kockára vágjunk és olajon elkezdjük pirítani.Hozzáadjuk a lencsét,kevergetve pirítjuk,beletesszük a babérlevelet.Majd felöntjük kicsivel több vízzel,...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, apró kockákravágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ételízesítővel ízesítjük, és teszünk bele babérlevelet is. Addig főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kevés forró zsírba teszem, a krumplit megpucolom és összevágom. A lepirított hagymát fűszerezem és felöntöm egy kevés vízzel, belerakom a krumplit, fűszerezem és fedő al...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű