menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsófőzelék


Írta:

Elk. idő: 30 per
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 üveg zöldborsó
3-4 dkg vaj
1/2 l tej
ízlés szerint só
3 ek olaj
3 pupozott kis fakanál liszt
Sok petrezselyem
Esetleg kis cukor

Elkészítés:


A vajat megolvasztom és a borsot ráborítom, felöntöm a tejjel és megsózom.
Mielőtt fel forna az olajból és a lisztből rántást készítek, hozzáöntöm a borsohoz, ráteszem a tetrezselymet és forrástól számitva 3 percig főzőm, izlés szerínt sózom illetve cukrozom.
Az üveges borsó nem igényel különösebb fözést mert az már puha.
Tükörtojás illik hozzá.

Zöldborsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kapros Cukkini Főzelék
Kapros Cukkini Főzelék

Kérdezd a gyarmati séfet!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkápsztafőzelék
Kelkápsztafőzelék

A kelkáposztát megmossuk, lecsöpögtetjük, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teat...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Cukkini főzelék
Cukkini főzelék

A cukkinit megmosom és tökgyalun legyalulom. Egy lábasban az olíva olajjal és az aprított kaporral oda teszem és addig párolom, míg a cukkini kicsit megpuhul (én nem szeretem ha lö...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Tökfőzelék
Tökfőzelék

A hagymát szálasra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a liszttel rántást csinálunk belőle, kis pirospaprikát is hozzáadunk. Felengedjük vízzel, apránként, hogy ne legyen csomós. R...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk