Végy 0,5 kg gyalult édes káposztát (nekem fehér és piros káposztám volt egyben legyalulva)
Tedd a káposztát egy fazékba, és önts rá 5 dl paradicsomsűrítményt
Öntsd fel még kb. 2 dl vízzel
A következő fűszereket tedd a lébe: só, őrölt bors, 1 db babérlevél, stevia vagy xukor (az édes-sós hatásért), …, én tettem bele csipetnyi chili paprikát is, mert szeretem a paradicsom és a chili ízét együtt (elhagyható!)
Főzd addig, amíg a káposzta meg nem puhul
Végül a tetejét locsold meg valamilyen olajjal, vagy pl. egy kevés libazsírral
Rántás nélkül is tökéletes az étel, de ha feltétlenül rántani akarod, akkor napraforgóbél lisztből a hagyományos módon kiváló rántás készíthető!
Paleovital
A kelkáposztának a külső leveleit le szedem, a torzsáját ki vágom. A káposztát laskára vágom. A krumplit megpucolom, majd kockákra vágom. Hideg vízben teszem fel főni. A víz kb.3/...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA kaland úgy indul, hogy a margarint takaréklángon kiolvasztjuk: Ha ez megvan, akkor jöhet rá a zöldborsi. Ne ijedjünk meg, ha látjuk, hogy a hideg zöldborsó úgymond "vissza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépákat felkarikázom, majd a felhevített kókuszolajon kicsit megpirítom. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, átkeverem, majd mikor már érezhető a fokhagyma illata, rászórom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbót fél liter enyhén sós vízben 15 percig főzzük. Ha puha, lecsepegtetjük, a főzővizet félre tesszük. A pórét vékony karikára vágjuk. A vajon a pórét megfuttatjuk, megsz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű