25 dkg száraz tartkabab
30 dkg füstölt oldalas
babérlevél 2-3
fokhagyma 5-6 g
liszt, olaj,
pirospaprika
ecet, tejföl
Babot előző este átválogat, beáztat
Másnap kuktába a babot, a megmosott füstölt oldalast és a babérleveleket
Só NO
Kb 1 óra főzés
Fokhagymás rántás tejjel és főzőlével
Összeforral, só, ecet, cukor
Végül tejföllel összeforral
Több vízben megmosom, majd odateszem főni, vigyázz mert, eléggé habzik először és bővebb vízben kell oda tenni főzni, mert hamar lekap. Ízesítem sóval, kevés ételízesítővel és törö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 A lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet! 2 A hozzávalóknál olvashat...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA szárazbabot beáztatom előző este. Leszűröm a vizet róla átmosom és egy lábosba teszem. Ráöntök annyi vizet, hogy ellepje, hozzáadom a babérlevelet és felteszem főni. Ha a bab fél...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűRántást készítünk, kicsi tejjel és vízzel felengedjük, a mirelit spenótot felolvasztjuk benne.Cukrot, sót, egy marék grízt teszünk bele és 8-10 percig főzzük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű