1 db burgonya
5 db salátalevél (friss)
3 dkg csirkemell filé
1 kis db sárgarépa
petrezselyem ízlés szerint
snidling ízlés szerint
0.5 ek kefír (bio)
2 dkg sajt (reszelt, a tetejére)
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a salátaleveleket alaposan megmossuk.
Az előfagyasztott csirkemellkockát, a burgonyát, a sárgarépát, és a salátaleveleket annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni.
Petrezselyemmel, snidlinggel fűszerezzük.
Ha megfőtt, kicsit hűlni hagyjuk, majd a kefírrel együtt összeturmixoljuk.
Reszelt sajttal a tetején tálaljuk, vagy bele is keverhetjük.
Sajttal még finomabb, pótolhatjuk némiképp a só hiányát, én most beleturmixoltam.
Egy kisebb tálba mérd ki a 25 dkg lencsét. A csapnál engedj rá vizet, és markolászással jól mosd át a lencsét. Utána öntsd át egy tésztaszűrőbe, öblítsd át, és csöpögtesd le. Borít...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA finomra a pirított hagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén üvegesre párolom. Enyhén sózom, közben egy-egy kanál vizet adok hozzá, hogy puhára főljön. Ráreszelem a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKókuszolajon a karikára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A megpucolt sütőtököt és a céklát felkockázzuk, majd hozzárakjuk a hagymához. Felöntjük annyi zöldséglével, hogy éppen e...
Elkészítési idő: 40 p Nehézség: KönnyűA tököt hámozás után magozd ki és gyaluld le. A hagymát és a kaprot aprítsd fel, majd a felét fonnyaszd meg olívaolajon. Add hozzá a tököt, a citromlevet, és öntsd fel körülbelül 6...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű