1 db burgonya
5 db salátalevél (friss)
3 dkg csirkemell filé
1 kis db sárgarépa
petrezselyem ízlés szerint
snidling ízlés szerint
0.5 ek kefír (bio)
2 dkg sajt (reszelt, a tetejére)
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, a salátaleveleket alaposan megmossuk.
Az előfagyasztott csirkemellkockát, a burgonyát, a sárgarépát, és a salátaleveleket annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni.
Petrezselyemmel, snidlinggel fűszerezzük.
Ha megfőtt, kicsit hűlni hagyjuk, majd a kefírrel együtt összeturmixoljuk.
Reszelt sajttal a tetején tálaljuk, vagy bele is keverhetjük.
Sajttal még finomabb, pótolhatjuk némiképp a só hiányát, én most beleturmixoltam.
A hagymát a főző edényben a zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a levétől kicsavart kiolvasztott tököt, és a kelbimbót is. A keverékre vegetát, és borsot szórok, majd hozzáado...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot feltesszük hideg vízben főni. Beletesszük a babérlevelet és ízlés szerinti mennyiségű sót. Fedő alatt puhára főzzük. A zsíron megpirítjuk a lereszelt fokhagymát, beletes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű: A már meggyalult tököt besózzuk, néhány óráig állni hagyjuk. Ez alatt készítünk zsíros, sárga rántást, finomra vágott kaporral. A tököt kicsavarjuk a sóból, beletesszük a rántásb...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz