1/2 kg tarka bab
só
bors
babérlevél
pirospaprika
keményítő
1 pohár tejföl
Langyos vízbe odateszem főni. Teszek bele babérlevelet, borsot és egy csipet sót.
Amikor összefőtt, a kis pohár tejfölt kikeverem a keményítővel egy picike pirospaprikát teszek bele, ezzel behabarom.
Ha sűrű akkor egy kis tejjel hígítom.
Amikor a tűzről leveszem, és nem elég savanykás egy picike ecetet teszek bele.
min. 2-3 órára be kell áztatni a babot, de a legjobb ha egy egész éjszakára hagyom ázni.
1. A kaporzöldet megtisztítjuk a vastagabb száraktól és apróra vágjuk. 2. A cukrot egy edényben világosra karamellizáljuk, felöntjük egy pohár vízzel és felolvasztjuk. 3. A zsi...
Elkészítési idő:Elkészítés: Tegyünk oda egy lábasba vizet, és adjunk hozzá két-három kanál sót. A kisebb lábast, ha félig raktuk vízzel (megközelítőleg 2-3 liter víz), akkor annyi kukoricadarát ön...
Elkészítési idő:A tököt legyaluljuk, besózzuk, és 30 percet állni hagyjuk. A hagymát világosra pirítjuk a zsíron. Annyi lisztet szórunk rá, hogy masszává álljon össze. Rárakjuk a kinyomkodott t...
Elkészítési idő: 30 perc