menu

Családireceptkönyv.hu

TEJFÖLÖS BURGONYA FŐZELÉK DEBRECENIVEL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tejföl, 100 dkg burgonya, 4 db debreceni kolbász, ½ dl olaj, 1 db babérlevél, 5 dkg liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors, ízlés szerint só

Elkészítés:


A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.Tehetünk bele egy-két babérlevelet is. Ha felforrt, enyhe tűzön puhára főzzük.
Közben az olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk.

Simára keverjük a pirospaprikával és egy kis vízzel, beletesszük a tejfölt, hozzáadjuk a burgonyához és kiforraljuk. Ha nem elég sűrű, egy kis kukoricakeményítővel segíthetünk rajta.A kolbászokat vagy virsliket bevagdaljuk, és olajon megsütjük.Mélytányérban tálaljuk a főzeléket, és a tetejére tesszük a kolbászt.

TEJFÖLÖS BURGONYA FŐZELÉK DEBRECENIVEL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsófőzelék
Borsófőzelék

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. 3 evőkanál é...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

Lencsét áztat 6-8 órát, levét kiönt Hagyma kocka lencsével összekever, vízzel felönt Bele a szeletelt füstölt húsok, só, bors, babérlevél Közepes lángon 30-40 perc alatt puhára...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

Az olajon megdinszteljük a zöldborsót. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg megpuhul a zöldborsó. Ízesítjük sóval, cukorral és leveskockával. Elkészítjük a habarást, amihez ös...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklás-gyömbéres sárgarépa főzelék
Céklás-gyömbéres sárgarépa főzelék

A finomra a pirított hagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén üvegesre párolom. Enyhén sózom, közben egy-egy kanál vizet adok hozzá, hogy puhára főljön. Ráreszelem a fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk