2 dl tejföl, 100 dkg burgonya, 4 db debreceni kolbász, ½ dl olaj, 1 db babérlevél, 5 dkg liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors, ízlés szerint só
A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.Tehetünk bele egy-két babérlevelet is. Ha felforrt, enyhe tűzön puhára főzzük.
Közben az olajban megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk.
Simára keverjük a pirospaprikával és egy kis vízzel, beletesszük a tejfölt, hozzáadjuk a burgonyához és kiforraljuk. Ha nem elég sűrű, egy kis kukoricakeményítővel segíthetünk rajta.A kolbászokat vagy virsliket bevagdaljuk, és olajon megsütjük.Mélytányérban tálaljuk a főzeléket, és a tetejére tesszük a kolbászt.
A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom. Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, ho...
Elkészítési idő: 1 óA spenótleveleket megmossuk, főerüket eltávolítjuk. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Éles késsel feldaraboljuk. A zsírban megfuttatjuk a lisztet, ma...
Elkészítési idő: 40 percA babot kb 5 órára beáztattam. De jobb, ha egy egész éjszaka ázik. Fel tesszük bő vízben főni, bele a kockákra vágott füstölt hús. A hagymát, babért, összenyomott fokhagymát, pic...
Elkészítési idő:Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután ö...
Elkészítési idő: