30 dkg fejtett bab
2 gerezd fokhagyma
sárgarépa
1 ek paradicsompüré
babérlevél
olaj
só
csilipaprika
A száraz fejtett babokat előző este vízbe áztatjuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük főzni a sárgarépával, babérlevéllel és kevés sóval.
Nagyjából egy óra szükséges, hogy a babot puhára főzzük. Közben egy serpenyőben forró olajon megfuttatjuk a fokhagymagerezdeket és ráöntjük a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Mikor a bab megfőtt, a paradicsomos alaphoz öntjük, ízlés szerint adhatunk még hozzá sót, fűszereket és további negyven percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A kevés munkával elkészült különleges ízvilágú babfőzeléket pirítóssal, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
1. A friss spenótot leszárazzuk, megmossuk, forrásban lévő vízben puhára főzzük. 2. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük és a tejszínnel felengedve jó simára...
Elkészítési idő: 40 percA borsót megtisztítjuk, megmossuk és feltesszük főzni. Ha puha, szitán áttörjük a borsót, finomra vágott hagymás rántással berántjuk, teszünk bele kevés sót és törött borsot.
Elkészítési idő: 1 öraA hagymát kockára vágom, kevés olajban megpárolom, megszórom paprikával, rárakom a borsót (levével együtt), megszórom a fűszerekkel és összefőzöm. A lisztből és tejfölből habarást...
Elkészítési idő: 1/2 óra