Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek olaj, 1 ek liszt, tej

Másképp: A főzelék alaphoz
3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld

A habaráshoz
5 teáskanál búzaliszt (BL55)
120 ml 2,8%-os tej

Elkészítés:


Az olaj, liszt és tej felhasználásával rántást készítek, majd a zöldborsót lével együtt hozzáteszem, és összefőzöm keverés mellett. Ha kemény a zöldborsó akkor előfőzöm.
Másképp:
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.

Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.

Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.

Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.

Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.

Friss kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék! ;)

ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelkáposztafőzelék
Kelkáposztafőzelék

A kelkáposzta hibás leveleit leszedjük. A káposztát félbe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd kockákra szeleteljük és megmossuk. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp...

Elkészítési idő: 30-40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplifőzelék fasírttal
Krumplifőzelék fasírttal

Egy lábasban egy kevés olajon elkezdjük párolni az apróra vágott hagymát. Közben kockára vágjuk a krumplit. Miután üvegesre párolódott a hagyma, megszórjuk a pirospaprikával és bel...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A tökéletes főzelék titka
A tökéletes főzelék titka

A legkevésbé gyakorolt, de a legfinomabb és legegészségesebb sűrítési fajta, amikor a főzeléket a saját alapját képező zöldségfajtájával sűrítjük. Ennek módja, hogy a készül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék

Összevágott hagymát olajon megpirítok, utána pirospaprikát teszek bele. Beleteszem az összevágott zöldbabot. Kicsit dinsztelem, utána fölengedem vízzel. Ha megfőtt, rántást csinálo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk