Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek olaj, 1 ek liszt, tej

Másképp: A főzelék alaphoz
3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld

A habaráshoz
5 teáskanál búzaliszt (BL55)
120 ml 2,8%-os tej

Elkészítés:


Az olaj, liszt és tej felhasználásával rántást készítek, majd a zöldborsót lével együtt hozzáteszem, és összefőzöm keverés mellett. Ha kemény a zöldborsó akkor előfőzöm.
Másképp:
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.

Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.

Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.

Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.

Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.

Friss kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék! ;)

ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal
Tökfőzelék rántás nélkül, gombás fasírttal

1. A gombákat ledaráljuk a vöröshagymával és elkezdjük egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítani. 2. Ezután ledaráljuk a húst is, hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borsozzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krémes spenót sonkával és tojással
Krémes spenót sonkával és tojással

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat) és egy lábosban vizet forralunk. A lobogó forró vízbe dobjuk a megpucolt, megmosott spenótleveleket és 1 perc múlva ki is k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bengapu vöröslencse főzeléke (verzió 2.0)
Bengapu vöröslencse főzeléke (verzió 2.0)

Fogások ebédszünethez Gyűlölt zöldségek Kép nélkül 2015. július 24. 09:14 - Bengapu Vöröslencse főzelék 2.0 Először: igen, tudom, volt már fent egyszer egy hasonló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tökfőzelék
Tökfőzelék

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk - NEM pirítjuk!!!!! A kiolvasztott tököt hozzáadjuk a hagymához, felöntjük az alaplével és az ecettel. Az apróra vágott kaprot is hozzáadjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk