menu

Családireceptkönyv.hu

ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek olaj, 1 ek liszt, tej

Másképp: A főzelék alaphoz
3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld

A habaráshoz
5 teáskanál búzaliszt (BL55)
120 ml 2,8%-os tej

Elkészítés:


Az olaj, liszt és tej felhasználásával rántást készítek, majd a zöldborsót lével együtt hozzáteszem, és összefőzöm keverés mellett. Ha kemény a zöldborsó akkor előfőzöm.
Másképp:
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.

Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.

Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.

Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.

Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.

Friss kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék! ;)

ZÖLDBORSÓ FŐZELÉK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KukoricaFőzelék
KukoricaFőzelék

A kukoricát előkészítem; a csöveset sok sós vízben megfőzöm és lemorzsolom róla a szemeket, a konzervet lecsöpögtetem, a fagyasztottat kiolvasztom. A vajat felolvasztom és rádo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar céklafőzelék almával
céklafőzelék almával

A zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért. Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon. Fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkáposztafőzelék
Kelkáposztafőzelék

A lábasban megdinszteljük az apróra vágott hagymát,zúzott vagy jó apróra vágott fokhagymát és hozzáadjuk a káposztát. Miután a káposzta összeesik, itt már nem kell sok vízzel fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sóskamártás Helgától
Sóskamártás Helgától

A fagyasztott sóskát kevés víz hozzáadásával lassú tűzön felolvasztjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a burgonyakeményítőt. Be...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk