sárgaborsó
-40 dkg sárgaborsót előző este beáztatjuk,
-másnap megfőzzük sóval,
-Rántás: zsiradékra diónyi vöröshagymát apróra, kevés liszt,
-tűzről levenni, bele 1 gerezd fokhagyma, majoránna, pirospaprika, felönteni vízzel, bele a borsóba, összeforralni
A kelbimbót fél liter enyhén sós vízben 15 percig főzzük. Ha puha, lecsepegtetjük, a főzővizet félre tesszük. A pórét vékony karikára vágjuk. A vajon a pórét megfuttatjuk, megsz...
Elkészítési idő: 20 percA hagymát a zsírral vagy étolajjal megfonnyasztom, beleteszek egy kiskanál összevágott petrezselymet, pár pillanatig együtt sütöm, azután hozzáadom a vágott zöldbabot és annyi vize...
Elkészítési idő:A zöldbabot ,a pár kocka krumplival megfőzzük . A főző lébe tegyünk füstölt árút az íze miatt. A tejfölt összekeverjük a liszttel, csomómentesre . A hőkiegyenlítés miatt tegyünk...
Elkészítési idő: fél óraA krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis l...
Elkészítési idő: