menu

Családireceptkönyv.hu

Menzás zöldborsó főzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg konzervborsó , 2-3 ek. liszt , tej , cukor , só , bors

Elkészítés:


1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk.

2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedjenek a szemek és egy picit átlangyosodjon az egész.

3. Rászórunk kb. 2-3 evőkanál lisztet (attól függ mennyire sűrűre akarjuk készíteni), majd fakanállal átkeverjük, azért, hogy minden szemet befedjen a liszt.

4. Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, de ne érjen sokkal a borsó szintje fölé, mert akkor túl híg lesz a főzelékünk.

5. Ezután ízesítjük: kevés cukorral, sóval, borssal.

6. Kevergessük folyamatosan addig, amíg be nem sűrűl.Amikor már megfelelő az állaga és "puttyog", húzzuk le a tűzről. Ne ijedjünk meg, mikor kihűl sokat sűrűl, de újramelegítéskor visszahígul.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Papp Gina
Borsófőzelék
Borsófőzelék

A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha megpuhult, és a víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Spenótfőzelék
Spenótfőzelék

A spenótleveleket megmossuk, főerüket eltávolítjuk. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Éles késsel feldaraboljuk. A zsírban megfuttatjuk a lisztet, ma...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Krumplifőzelék tejfölös habarással
Krumplifőzelék tejfölös habarással

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Menzás zöldborsó főzelék
Menzás zöldborsó főzelék

1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk. 2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk