1 üveg konzervborsó , 2-3 ek. liszt , tej , cukor , só , bors
1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk.
2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedjenek a szemek és egy picit átlangyosodjon az egész.
3. Rászórunk kb. 2-3 evőkanál lisztet (attól függ mennyire sűrűre akarjuk készíteni), majd fakanállal átkeverjük, azért, hogy minden szemet befedjen a liszt.
4. Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, de ne érjen sokkal a borsó szintje fölé, mert akkor túl híg lesz a főzelékünk.
5. Ezután ízesítjük: kevés cukorral, sóval, borssal.
6. Kevergessük folyamatosan addig, amíg be nem sűrűl.Amikor már megfelelő az állaga és "puttyog", húzzuk le a tűzről. Ne ijedjünk meg, mikor kihűl sokat sűrűl, de újramelegítéskor visszahígul.
A vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 percig kis...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, megtisztított zöldbabhüvelyeket rézsútosan vágva kb. 11/2-2 cm hosszúságú szeletekre daraboljuk. Annyi forrásban levő vízbe főzzük bele, a finomra vágott hagymával egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. 2. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű