- 0,5 kg spenót,
- tej,
- burgonya,
- tojás,
- só,
- bors,
- cukor,
A spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha egybe főzném a spenóttal, keserű lenne. Kevés tejjel, cukorral, borssal összeturmixolom a parajt és a burgonyát. A már összeturmixolt főzeléket lábasba öntöm és ízlés szerint 1-2 tojással elkeverve mégegyszer felforralom.
A hagymát szálasra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a liszttel rántást csinálunk belőle, kis pirospaprikát is hozzáadunk. Felengedjük vízzel, apránként, hogy ne legyen csomós. R...
Elkészítési idő:A tököt hámozás után magozd ki és gyaluld le. A hagymát és a kaprot aprítsd fel, majd a felét fonnyaszd meg olívaolajon. Add hozzá a tököt, a citromlevet, és öntsd fel körülbelül 6...
Elkészítési idő:A vajat és az olajat alacsony lángon összemelegítjük. Rádobjuk a hagymát, finoman sózom és puhára dinsztelem. Pár kanál vizet hozzáadok, hogy gyorsabban megfőjön. Ráreszelem a fokh...
Elkészítési idő:A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis l...
Elkészítési idő: