- 0,5 kg spenót,
- tej,
- burgonya,
- tojás,
- só,
- bors,
- cukor,
A spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha egybe főzném a spenóttal, keserű lenne. Kevés tejjel, cukorral, borssal összeturmixolom a parajt és a burgonyát. A már összeturmixolt főzeléket lábasba öntöm és ízlés szerint 1-2 tojással elkeverve mégegyszer felforralom.
1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, tetszőleges hosszúságúra feldaraboljuk. (Nagymamám nem vágta, hanem törte.) 2. Sós vízben, ami épphogy ellepi, megfőzzük, teszünk bele c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Tél végén, amikor a kelkáposzta erős ízű, a kockára vágott kelkáposztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A spenótot feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű