- 0,5 kg spenót,
- tej,
- burgonya,
- tojás,
- só,
- bors,
- cukor,
A spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha egybe főzném a spenóttal, keserű lenne. Kevés tejjel, cukorral, borssal összeturmixolom a parajt és a burgonyát. A már összeturmixolt főzeléket lábasba öntöm és ízlés szerint 1-2 tojással elkeverve mégegyszer felforralom.
A lencset jol atmossuk es, a kockara vagott hagymaval,fokhagymaval,soval,borssal,vegetaval foni tesszuk,annyi vizzel,hogy jol ellepje,ha a vizet elfotte,de meg nem puha,akkor potol...
Elkészítési idő: 90 perc--A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. -----Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. --A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz...
Elkészítési idő: 20A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen s...
Elkészítési idő: 30 perc