- 0,5 kg spenót,
- tej,
- burgonya,
- tojás,
- só,
- bors,
- cukor,
A spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha egybe főzném a spenóttal, keserű lenne. Kevés tejjel, cukorral, borssal összeturmixolom a parajt és a burgonyát. A már összeturmixolt főzeléket lábasba öntöm és ízlés szerint 1-2 tojással elkeverve mégegyszer felforralom.
A burgonyát a babérleveles burgonyánál ismertetett módon tesszük fel, a hagymát, petrezselymet, zellert kis gézbe kötve adjuk hozzá,, a tálalás előtt eltávolítjuk. Megfelelő nagysá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel vagy ha...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát szálasra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a liszttel rántást csinálunk belőle, kis pirospaprikát is hozzáadunk. Felengedjük vízzel, apránként, hogy ne legyen csomós. R...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpirítom a hagymát,majd rakok bele szeletelve paprikát és paradicsomot. Belerakom a cukkinit és fél ek. sót. Mikor a cukkini már majdnem megpuhult, teszek bele fél ek. ecetet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű