- 0,5 kg spenót,
- tej,
- burgonya,
- tojás,
- só,
- bors,
- cukor,
A spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha egybe főzném a spenóttal, keserű lenne. Kevés tejjel, cukorral, borssal összeturmixolom a parajt és a burgonyát. A már összeturmixolt főzeléket lábasba öntöm és ízlés szerint 1-2 tojással elkeverve mégegyszer felforralom.
Világos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól átpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, azzal is elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsük fel egy kevés vízzel. A karikára vágott burgonyát ( nálam ez 7-8 mm ) ebbe az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Beletesszük a pirospaprikát és egy kevés vízzel rögtön felöntve, hogy ne égjen meg a paprika, rátesszük az ételízesítőt, a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót átmossuk és 3 dl vízbe áztatva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap elkészítés előtt leöntjük róla a vizet és 2 dl friss vízben feltesszük főni. A hagymát felkock...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű