1 db közönséges tök (jó nagy )
1 csokor kapor (jókora)
10 dkg liszt
1 ek mangalica zsír (púpozott)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tej
1 ek cukor
A tököt legyaluljuk, besózzuk, és 30 percet állni hagyjuk.
A hagymát világosra pirítjuk a zsíron.
Annyi lisztet szórunk rá, hogy masszává álljon össze.
Rárakjuk a kinyomkodott tököt, majd felengedjük annyi tejjel, hogy ellepje.
Alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne lisztcsomók, majd beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
Végül belekeverünk egy evőkanálnyi cukrot, és addig főzzük az egészet, míg a tök megpuhul. Ha nagyon sűrűsödne, tejjel lehet még higítani.
Sertéspörkölt és friss kenyér. Bár én egyszer próbáltam sült hurkával, úgy is nagyon finom volt.
Olajon a lisztet és a fokhagymát megfuttatom majd a spenótot rátezsem étfutaom és tejjel a kellő sűrűségűre hígítom..:)
Elkészítési idő: 40-50 percKókuszolajon a karikára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A megpucolt sütőtököt és a céklát felkockázzuk, majd hozzárakjuk a hagymához. Felöntjük annyi zöldséglével, hogy éppen e...
Elkészítési idő: 40 pA lencsét megmossuk és lábasba tesszük annyi vízbe, hogy bőven ellepje. Hozzátesszük a vöröshagymát. Gázra tesszük, amíg meg nem fő. Vizet öntünk hozzá. Miután megfőtt, egy edénybe...
Elkészítési idő: