1 db közönséges tök (jó nagy )
1 csokor kapor (jókora)
10 dkg liszt
1 ek mangalica zsír (púpozott)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tej
1 ek cukor
A tököt legyaluljuk, besózzuk, és 30 percet állni hagyjuk.
A hagymát világosra pirítjuk a zsíron.
Annyi lisztet szórunk rá, hogy masszává álljon össze.
Rárakjuk a kinyomkodott tököt, majd felengedjük annyi tejjel, hogy ellepje.
Alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne lisztcsomók, majd beleszórjuk az apróra vágott kaprot.
Végül belekeverünk egy evőkanálnyi cukrot, és addig főzzük az egészet, míg a tök megpuhul. Ha nagyon sűrűsödne, tejjel lehet még higítani.
Sertéspörkölt és friss kenyér. Bár én egyszer próbáltam sült hurkával, úgy is nagyon finom volt.
A húst előtte levő nap este összeállítom,hogy az ízek összeérjenek egy tálba belerakom a húst belereszelem a hagymát,fokhagymát hozzárakom a fűszereket végén a rizsával jól összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 doboznyi konzervborsót ( a kisebb fajta doboz) leszűrűnk. 2. Egy lábosban kevés olajat melegítünk, majd ráborítjuk a borsót. Átforgatjuk, csak annyi időre, hogy átfényesedj...
Elkészítési idő: 15 p Nehézség: KönnyűA sóskát megmosom, laskára vágom és forrásban lévő vízbe dobom míg egy kicsit megfonnyad, utána leszűröm. Rántást készítek, amit egy kicsit megsütök aranysárgára félreveszem a tűzr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát alaposan megmossuk, és 6-8 részre vágjuk. A kockára vágott burgonyát forró, sós vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tejfölös-paprikás rántáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű