menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál étolaj
450 g zöldborsó
450 ml víz
4 teáskanál kristálycukor
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld
A habaráshoz:
4 teáskanál liszt
120 ml tej (2,8%-os)

Elkészítés:


Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.
Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót,cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.

Zöldborsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinifőzelék lisztmentesen
Cukkinifőzelék lisztmentesen

A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral és két evőkanál sűrűségűre visszaforraljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, és az egyharmadára vi...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mustáros-petrezselymes krumplifőzelék
Mustáros-petrezselymes krumplifőzelék

A felaprított hagymát az olaj és a vaj összeolvasztott keverékén dinszteljük üvegesre. Sózzuk finoman, és reszeljük rá a fokhagymát. Borítsuk rá a burgonyát, szórjuk meg a petrezse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tökfőzelék - Mama
Tökfőzelék - Mama

Rántást készítünk, felengedjük vízzel majd sót, cukrot, kaprot és a gyalult tököt beletesszük.Forrás után tejfölt teszünk bele.

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
CUKKINI V. TÖKFŐZELÉK
CUKKINI V. TÖKFŐZELÉK

A cukkinit (v. tököt) hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk majd tökgyalun lereszeljük, majd lesózzuk. 2 ek. olajon 2 ek. lisztből világos rántást készítünk, félidőben beledobju...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk