Hozzávalók:
50 dkg lencse beáztatva
fél szál füstölt kolbász
2 babérlevél
1 tk méz
1 tk mustár
só ízlés szerint
Rántáshoz:
3 ek liszt
4 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A lencsét kivesszük a vízből, egy edénybe tesszük annyi vízzel amennyi ellepi. Belekarikázzuk a kolbászt, beletesszük a babérlevelet és sózzuk, majd feltesszük főni. Ha megfőtt akkor elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kissé megpirítjuk, rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. A főzelékbe öntjük és összeforraljuk, majd mézzel és mustárral ízesítjük.
A zöldborsót pici vajon puhára pároljuk csipet cukorral, sóval. Nagy csokor petrezselymet adunk hozzá. Botmixerrel vagy turmixban pürésítjük, hozzákeverünk 2 dl növényi tejszínt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztának a külső leveleit le szedem, a torzsáját ki vágom. A káposztát laskára vágom. A krumplit megpucolom, majd kockákra vágom. Hideg vízben teszem fel főni. A víz kb.3/...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles kelt alaposan megmostam, majd bő vízben feltettem főni. Sóztam, meghintettem egy teáskanálnyi morzsolt majorannával, hozzáadtam a pucolt fokhagyma gerezdet, belekockáztam...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz